Sivaslı mozarella peyniri dünyanın her yerine ihraç ediliyor!

Sivas’ta üretilen peynirler 15 ülkeye ihraç ediliyor. 2016 yılından beri ürettiği pizza peyniri (mozarella) pizzanın anavatanı olan İtalya’nın mozarella peynirleri kadar ünlü hale geldi.

TARIM 11.12.2019, 09:37 11.12.2019, 10:31
Sivaslı mozarella peyniri dünyanın her yerine ihraç ediliyor!

1984 yılında faaliyet göstermeye başlayan fabrika sadece Sivas’ta değil, tüm Türkiye’de hatırı sayılır bir pazar payına sahip. Tuğba Akabe Süt Yoğurt Sanayi Ticaret Limited Şirketi 2003 yılında Er şirketler grubuna dâhil edildi. Şirket bugün dünyanın birçok ülkesine pizza peyniri (mozarella) ihraç ediyor.

15 ülkeye ihraç ediliyor

Er Holding bünyesinde marka olan Tuğba akabe süt ürünleri, bugün 15 münferit ülkeye ihraç ediyor. 2016 yılında pizza peyniri üretmeye başlayan bu firmanın ürünleri; İngiltere, Singapur, İsrail, Malezya, Tayland, Azerbeycan Irak gibi ülkelere ihraç ediliyor. Dünya çapında beğeni toplayan Sivaslı mozarella peyniri, 10 bin metrekare alana kurulu olan fabrikada yapılıyor.

Sivaslı şirket süt ürünleri ihraç eden 4 Türk fabrikasından biri!

Şirketin 2020 yılındaki kazanç hedefi ise 8 milyon dolar olarak belirlendiği bildirildi. Şirket, Türkiye’nin süt ürünleri ihraç eden 4 fabrikasından biri olarak kayda geçti.

Türkiye’nin pizza peyniri ihraç eden ilk şirketi


Er Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Cemal Er

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Cemal Er, fabrikada süte konu olan her türlü ürünün üretildiğini aktardı ve dünyanın en önemli markalarına mozarella peyniri üretildiğini söyledi. Er, "Bu Türkiye’den yurt dışına yapılan ilk pizza peyniri ihracatı bizden. Aynı zamanda bölgemizde Sivas’ta süt ve süt ürünleri olarak ilk defa ihracatını yapmaya başardık. Bunda Tarım İl Müdürlüğümüzün ve çiftçilerimizin çok büyük katkıları var. Çalışanlarımızın, mühendislerimizin çok büyük ARGE çalışmaları var" ifadelerini kullandı.

“Pizza peyniri üretmek zor bir iş”

Pizza peyniri üretmenin kolay olmadığı ve beynelmilel çapta kabul görmek için birçok kriterin karşılanması gerektiğini ifade eden Er, "Pizza peyniri için alt yapı çalışmalarımız yarım yıl sürdü. ARGE çalışmalarından sonra dünya standartlarında bir pizza peyniri üretmemiz gerekiyordu. Şuanda ihracatını yapmış olduğumuz ülkelerde çok ciddi rakiplerimiz var. Bu rakiplerimizden çok daha iyisini yapmak zorundaydık. Şükürler olsun, daha iyisini de yaptık. Onların beğenisini kazanarak ihracatını yapıyoruz. Avrupa Birliği ülkelerini süt ve süt ürünleri ihraç etmek çok zor. Onların kendi kriterleri var. Bu kriterlerden hijyen kriterinden geçebilmek çok zor. Bu ürünleri ilk önce Avrupa Birliği ülkelerinden müşterilerimize götürdük. Ürünlerimizi onların standartlarında hazırladık" dedi.

Yorumlar (0)