Sivas'ta şeker pancarı mesaisi başladı

Şeker pancarı üretiminde ülkemizde altıncı sırada bulunan Sivas'ta şeker pancarında hasat dönemine girildi.

TARIM 26.10.2022, 01:31 26.10.2022, 15:02
Sivas'ta şeker pancarı mesaisi başladı

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Vali Yılmaz Şimşek, 2021 yılı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre şeker pancarı üretiminde altıncı sırada bulunan Sivas'ta hasada iştirak etti.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizesinde kent merkezine bağlı Aşağıyıldızlı köyünde ikamet eden çiftçi Hüseyin Çamcı'ya ait olan 300 dönüm arazide traktörle hasat çalışması yapan Şimşek, üreticilere bol ve hayırlı hasat diledi.

Hasadın ardından açıklamalarda bulunan Şimşek, yaz mevsimi dönemi boyunca Sivas'ta çeşitli hasatlara iştirak ettiğini söyleyerek, "Üreticilerimizin sevincine ortak olduk ve çok büyük bir memnuniyetle gördük ki bu sene yüzleri gülüyor. Emeklerinin karşılığını alıyorlar." dedi.

"1 milyon tonu geçeceğini düşünüyoruz"

Şimşek, şehrin şeker pancarı kalitesi ve üretimi yönüyle Türkiye genelinde öne çıktığına işaret ederek, "Şeker pancarı üretim alanını sürekli olarak genişletiyoruz. Geçtiğimiz sene 815 bin ton dolaylarında üretim gerçekleştirilmişti. Bu sene rekoltenin 1 milyon tonu geçeceğini öngörüyoruz. Ben üreticilerimize bol ve hayırlı kazançlar temenni ediyorum. Allah'ın izniyle her seneler bu seneki gibi olsun. Emeklerinin karşılığını hep alsınlar." yorumunda bulundu. 

Çiftçi Çamcı ise 300 dönüm büyüklüğündeki tarlasından bu yıl yaklaşık olarak 12 ton kadar şeker pancarı rekoltesi beklediğini belirtti.

Yorumlar (0)