Siirt’te bir tesisde 20 bin ton alabalık üretiliyor

Siirt'te ekonomiyi canlandırmak amacıyla kurulan alabalık çiftliğinde yıllık 20 bin ton alabalık üretiliyor. Tesis hem şehir ekonomisine katkıda bulunuyor hem de vatandaşların temiz hava alması ve güzel bir gün geçirmesine yardımcı oluyor.

TARIM 05.01.2021, 12:37
Siirt’te bir tesisde 20 bin ton alabalık üretiliyor

Siirt'te başlatılan bir projeyle alabalık çiftlikleri ekonomiye kazandırıldı.

Şirvan ilçesi Taşlı köyü yakınlarındaki alabalık tesisinde yıllık 20 bin ton balık üretimi yapılıyor. Balıklar doğal su kaynakları ile besleniyor ve buradan da çevre illere gönderiliyor.

Yaklaşık olarak 10 kişi istihdam ederek yılda 20 bin ton alabalık ürettiklerini ifade eden işletme sahibi Serdar Carlı, birçok kişi için tesisin ekmek kapısı olduğunu ifade etti.

Balıkların beslenme kaynağı doğal su kaynakları

Köyde yüksek tepelerden gelen tatlı su üzerine kurulmuş olan tesiste doğal su kaynakları ile beslenen balıkların çevredeki diğer şehirlere gönderildiğini söyleyen Carlı yapılan üretimin önemine dikkat çekti.

Çiftlikte her sene 20 bin tona yakın üretimin olmasının ise ekonomiye olan önemli etkisine dikkat çekilerek alabalık üretimiyle pek çok vatandaşın bu işten ekmek yediği ifade ediliyor.

"Yeni projeyle birlikte 3 farklı yerde alabalık tesisi kuruldu"

Mergen, "Siirt'te yapılan alabalık yetiştiriciliğinin geçmişi 2000'li senelerin başlarına dayanıyor. Şirvan'da alabalık yetiştiriciliğine uygun olan suları değerlendirmek için o zamanlarda kaymakamlığımızca uygulanmış olan projelerle 3 farklı yerde alabalık tesisi kuruldu. şu anda içinde olduğumuz alabalık tesisi taşlı alabalık tesisidir.

Siirt ekonomisi için önem arz ediyor

Burada yapılan üretim şehrimizin ekonomisi için büyük bir önem arz ediyor. Pek çok vatandaşımız bu güzel yerde yaz aylarında gelerek pikniğini yapıyor ve alabalığını yiyip gidiyor.

Sadece bu çiftlikte senelik 20 bin alabalık üretiliyor

Sadece aldığımız bilgiyle burada senelik 20 bin ton civarında alabalık üretimi ve yetiştiriciliği gerçekleştiriliyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)