'Şifa deposu'nun kilosu 150 TL: "Taleplere yetişemiyoruz"

Hatay'a bağlı Samandağ ilçesinde üretimi yapılan püren balı, senelerdir şifa kaynağı ve lezzetli olması sebebiyle ilgi görüyor.

TARIM 25.11.2021, 18:36 26.11.2021, 15:18
'Şifa deposu'nun kilosu 150 TL: "Taleplere yetişemiyoruz"

İçerdiği tat ile tanınan püren balını arılar, bölgede yer alan Musa Dağı'nın zirvelerindeki bir maki türü olan püren çiçekleri ile üretiyor. Yayılımı tamamen doğal olan püren türleri, ilkbahar ve hazan mevsiminde çiçekleniyor. Mor ve pembe renkli çiçekler arılar için oldukça zengin polen ve nektar kaynağı olarak öne çıkıyor. Özellikle idrar yolları ve karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklarda çok faydalı olduğu bilinen püren balı, bunlara ek olarak yüksek enerji de sağlıyor.

"Solunum yolu hastalıklarına çok iyi geliyor"

10 senedir arıcılıkla uğraşan dört evlat babası Mustafa Yüksel (47), "Püren balının donma özelliği yüksek ve yeşil renge sahip. Balımız bronşit ve astım gibi solunum yolu hastalıklarına çok iyi geliyor. Balımızı ılık su, limon veyahut sütle içtiğinizde şifasını daha net görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"Talebe yetişemiyoruz"

10 senedir arı üretimi gerçekleştiren dört evlat babası Selahattin Güleç (50) ise balın kilosunu 125-150 lira arasında satışa sunduklarını kaydederek, "Zaman zaman taleplere yetişemiyoruz. Bazen 1 kilogram isteyenlere yarım kilogram vermek durumunda kalabiliyoruz." şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)