Sanayici, tohum üretiminde destek bekliyor

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, sertifikalı tohum üretim destekleri için iyileştirme talep ettiklerini ifade etti.

TARIM 09.11.2020, 15:24
Sanayici, tohum üretiminde destek bekliyor

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, sertifikalı tohum üretim desteklerine ilişkin iyileştirme beklendiklerini ifade etti.
Başkan Ahmet Yılmaz, yapmış olduğu yazılı açıkalmada, TSÜAB'ın ve sektör paydaşlarının sertifikalı tohum kullanıma ilişkin destek çalışmalarının olumlu yönde sonuçlar verdiğini fakat, sektör için sertifikalı tohum üretim desteklerinde de iyileştirmelerin yapılmasını beklediklerini kaydetti.

"Tohumculuk sektörüne destek tercih değil mecburiyettir"

Yılmaz, güçlü bir bitkisel üretim için tohumculuğun güçlü olması gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Sertifikalı tohum kullanım desteklerine ilişkin yapılan artış kısmen rahatlama sağlamakla beraber sertifikalı tohum üreten firmalara verilen destekler yeniden yerinde saymaktadır.

Sertifikalı tohum kullanımı ve üretim destekleri sürdürülmeli ve 5-7 senelik planlamalar gerçekleştirilmelidir. Tohumculuk sektörü üretimine bu dönemde de hız kesmeden devam ederken, sektörün öncelikli olarak desteklenen alanlar içinde bulunması tercih değil, mecburiyettir."

Yorumlar (1)
Tuana 3 yıl önce
Morpa kampus nasil giril