Pazarın şampiyonu kilosu 30 TL olan kıl biber!

Halk pazarında kilogramı 30 TL’ye satılan ‘kıl biber’ şampiyonluk ipini göğüsledi. Kıl biberin yanına yaklaşamayan vatandaş ise pazarcıları suçluyor.

TARIM 13.03.2021, 17:23 14.03.2021, 12:26
Pazarın şampiyonu kilosu 30 TL olan kıl biber!

Samsunlu vatandaşlar cumartesi günlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edilmesiyle beraber pazarlara akın etti. Pazara gelen halk ise, fiyatları görünce şok oldular. Daha önce kilogram fiyatı 2 TL olan biberin şimdi ki fiyatı ise 30 TL’yi buldu. 

‘5 TL’lik alıyorlar’

Pazarda fiyatlardan ötürü aşırı bir yoğunluğun olmadığını belirten ve biber özelinde fiyatı duyan vatandaşlarını kaçtığını ifade eden Pazar esnafı Hasan Albayrak, “İnsanlar marketlere gidiyordu, şimdi orada fiyatlar yüksek olunca pazarı tercih etmeye başladılar. Vatandaşlar ya yarım kilo alıyor ya da 5 TL’lik alıyor” diye konuştu.

‘Vatandaşın aldığı patates, soğan’

Biberin yanında limon fiyatlarının da yükseldiğini ifade eden Albayrak, “Şuan vatandaşların alacağı şey patates, soğan” dedi.

‘3 tane biber 1 buçuk TL’

Pazardaki fiyatlardan yakınan bir vatandaş ise, “3 tane biber 1 buçuk TL, domates 5 TL. Patlıcan 8 TL. Ne yapacağız biz. Her şey ateş pahası” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)