Pazar tezgahının en pahalısı: İran karpuzu

2021 yılının ilk karpuzu tezgahlardaki yerini aldı. Fiyat konusunda erikle yarışan karpuzun kilosu 10 liraya kadar çıktı. Tane olarak hesaplandığında 80 lirayı bulan karpuz, ne yazık ki hiçbir pazarda “tüm” olarak satılamıyor. 

TARIM 20.04.2021, 17:00 21.04.2021, 09:28
Pazar tezgahının en pahalısı: İran karpuzu

Yaz döneminin en çok tüketilen meyvelerinden biri olan ve şu anda tezgahları süsleyen karpuzlar, İran’dan ithal ediliyor. Ülkemizdeki tarım faaliyetlerinin hala ürün vermediği şu günlerde, İran’dan gelen karpuzla idare eden halk, pahalılıktan şikayet etmekten de geri kalmıyor.



Dilimlenerek satılıyor

Vatandaş karpuz almak isteyip de fiyatı çok fazla bulunca esnaf bir çözüm üretti. Bir bütün karpuzu 4 dilime bölen pazar esnafı, dilim dilim karpuz satıyor. Dilimi 15-20 TL arasına denk gelen ürün, bu şekilde sergileniyor.



Covid-19 salgınının daha hızlı boy gösterdiği bu dönemde vatandaşların çoğu “dilimlenmiş karpuzu” almak istemezken bazı kişiler ise tadına bakmadan geçemiyor.

Pazar esnafı Kadir Demirbaş, “Karpuzun fiyatı müşteriye çok geldiği için dilimleyerek satıyoruz. Bu yöntem genelde ilgi görüyor. Herkes memnun. Maddiyat bakımından müşteri, gayet rahat alışveriş yapıyor.” şeklinde konuşuyor. 

Yorumlar (0)