Pandemide bakliyat ve hububat sektörü rekor kırdı

Geçtiğimiz yıl 7,3 milyar TL’lik ihracat yapılan bakliyat ve hububat sektörünün ihracatı, pandemi sürecinde ilk kez 7 milyar doların üzerine çıktı.

TARIM 11.01.2021, 12:57 11.01.2021, 17:42
Pandemide bakliyat ve hububat sektörü rekor kırdı

Koronavirüs pandemisi, bütün dünyada ihracata ilişkin önemli gerilemelere sebep olurken, insan yaşamı için hayati önem taşıyan kimi alanlarda ise yeni rekorların kırılmasına sebep oldu.

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, yapmış olduğu açıklamada, 2020 senesinin bütün ihracatçılar için zorlu bir sene olarak geride kaldığını ve 2021 senesinde her şeyin normale dönmesini temenni ettiklerini kaydetti.

“Pandeminin etkisiyle ürünlere olan talep de arttı”

Altunkaya yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti: “Bütün zorluklara ve pandeminin bu ağır koşullarına karşın 12 aylık bir süreç itibarıyla ihracatımız yüzde 7,5 artış göstererek yaklaşık olarak 7,3 milyon dolar oldu.

İhracatımızı sektör olarak ilk kez 7 milyar doların üzerine taşıdık ve yeni bir rekora daha imza attık. 2020 senesi ihracatında elde ettiğimiz başarının sebeplerinden bir tanesi de sektörümüz insan yaşamının vazgeçilmezi olan temel gıda ürünlerini arz ediyor. Bundan dolayı sektörümüzün stratejik olarak büyük bir önemi var. Sektördeki ürünlere olan ilgi de pandemi döneminde daha da artış gösterdi.

“Zorluklar Türk ihracatçısını yıldırmıyor”

Pandemi döneminde ihracatın artış göstermesi, ihracatçıların kısa bir zaman içerisinde derslerine çalışıp değişen koşullara uyum sağlama kabiliyeti göstermesinin de önemli bir etken olduğuna işaret eden Altunkaya, “Türk ihracatçısı zorluklar karşısında yılmıyor, bundan ziyade yeni girişimlerde bulunmaya teşvik ediliyor. Kısacası sektörümüzün başarısının altındaki temel sebepler sektör ihracatçısının mahareti ve sektörün stratejik önemidir.” dedi.

Yorumlar (0)