Pakdemirli: Dijital Tarım Pazarı ile çiftçinin pazarlama imkânı artacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı'nın lansman toplantısında yaptığı açıklamada, "Dijital Tarım Pazarı aracılığıyla çiftçinin pazarlama imkânı artacak, tüketici de makul fiyattan, kaliteli ürün alacak." ifadelerini kullandı.

TARIM 29.04.2020, 11:55 29.04.2020, 13:29
Pakdemirli: Dijital Tarım Pazarı ile çiftçinin pazarlama imkânı artacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı'nın lansman toplantısına katıldı.

Bakan Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı ile çiftçilerin ürünlerine pazar bulabileceğini, tüketici ile esnafın da aradığı kalitede ürünü tedarik edebileceğini ifade etti. 

Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Yürüttüğümüz çalışmalar dünyaya örnek olmuştur, birçok ülke bizden teknik yardım talebinde bulundu. Salgın dünyada sanayi ve teknoloji sektörünün sıkıntılı bir sürece girmesine yol açmıştır."

"Kapasitesini arttırarak üretimine devam eden tek sektör gıda sektörüdür."

"Salgın sonrasına hazırlanmamız gerekiyor"

"İtalya, İspanya ve Fransa, Avrupa’ya sebze ve meyve konusunda en çok katkı sağlayan ülkelerdir, bu ülkeler salgının en şiddetli yaşandığı ülkeler olduğu için gıda arzında sıkıntı yaşandığı görülmektedir."

"Bizim bu dönemde tarım ve gıda için yeni şeyler ortaya koymamız ve salgın sonrasına hazırlanmamız gerekiyor. Dünya artık farklı bir dünya olacaktır."

"Tarımsal üretimdeki artış büyük bir ivme kazandı"

"Bu sıkıntıdan güçlü bir şekilde çıkabilmemizde etkin tarım politikaları sayesinde olacaktır."

"Verilen desteklerle tarımsal üretimdeki artış büyük bir ivme kazanmıştır."

"Tarımsal hasılada Avrupa'da birinci sıradayız"

"48 milyar dolarlık tarımsal gayri safi milli hasıla ile Avrupa’da lider konumdayız."

"Tarımsal alan bakımından dünyada 17'nci olmamıza rağmen, tarımsal hasılada Avrupa'da birinci sırada, dünyada ilk 10'da yer almaktayız."

"Çiftçinin pazarlama imkânı artacak"

"Dijital Tarım Pazarı aracılığıyla çiftçinin pazarlama imkânı artacak, tüketici de makul fiyattan, kaliteli ürün alacak."

"DİTAP, üreticilerimize avantaj getirecek, öncelikle girdi finansmanı kolaylığıyla tohum, gübre gibi ürünlerin tedariki sağlanacak."

Yorumlar (0)