Osmaniye'de ayçiçeği hasadına başlandı

Çukurova'nın en önemli tarım merkezlerinden biri olan Osmaniye'de 72 bin dekar büyüklüğündeki alana ekilen yağlık ayçiçeğinde hasat işlemlerine başlandı.

TARIM 01.08.2022, 19:35 02.08.2022, 17:42
Osmaniye'de ayçiçeği hasadına başlandı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hasat etkinliğine iştirak eden Vali Erdinç Yılmaz, biçerdöver kullanarak ildeki ilk hasadı yaptı.

"Verim yüzde 12 arttı"

Vali Yılmaz, ardından basın mensuplarına, yeni hasat sezonunun bütün üreticiler için bereketli olmasını temenni ettiğini belirtti. 

Bu sene kent genelinde 72 bin dekar büyüklüğündeki alanda ayçiçeği ekildiğini kaydeden Yılmaz, "72 bin dekarda 25 bin ton rekolte beklentimiz var. Ayçiçeği ekilen alan azaldı çünkü daha evvel ayçiçeği ekilen alanlarda bu sene arpa, buğday gibi ürünler ekildi. Bu yılki verim yüzde 12 oranında daha fazla. Ayçiçeği üretiminde Türkiye 16'ıncısıyız. Yeni hasat dönemi bereketli olsun." diye konuştu. 

"Alternatif ürün olarak ekiliyor"

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ise bu sezonda verimin çok iyi olduğunu ifade ederek, "Kentimizde alternatif bir ürün olarak ayçiçeği ekiyoruz. Geçtiğimiz sene TÜİK verileri doğrultusunda 16'ıncı sıradaydık. Bu konumumuzu koruyacağımıza olan inancım tam." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)