Örtü altı domatesin tarla fiyatı belli oldu! Neredeyse yarı fiyatına…

Marketlerde 30 liraya kadar çıkan örtü altı domatesin tarladaki kilogram fiyatı 15.50 liradan başlıyor.

TARIM 10.04.2022, 12:22 11.04.2022, 10:41
Örtü altı domatesin tarla fiyatı belli oldu! Neredeyse yarı fiyatına…

Mersin’in Silifke ilçesinde üretimi gerçekleştirilen örtü altı domatesin kilogram fiyatı 15.50 lira ile 16.50 lira arasında değişiyor. Dallarından titizlikle toplanan domatesler, ardından Atayurt Hal Tesisleri’nde satışa çıkarılıyor. Tesislerde domatesin kilogramını uygun fiyatlarla alan tüccarlar, kasa kasa ürünleri marketlere taşıyarak pazarlamasını gerçekleştiriyor.

“15.50 lira ile 16.50 lira arasında değişen fiyatlar var”

Bu seneki domates fiyatlarının Silifkeli üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, “Bu fiyatlar şuan gerçekten iyi. Üreticiyi memnun ediyor. Bu seviyeler biraz daha sürerse çiftçiler de rahatlar diye düşünüyorum. Şuan örtü altı olarak nitelendirdiğimiz tarla domatesin kilogram fiyatı 15.50 liradan başlıyor. 15.50 lira ile 16.50 lira arasında değişen fiyatlar var” şeklinde konuştu.



“Ürünlerimiz oldukça dolgun ve koyu renkli olarak dikkat çekiyor”

Hasat edilecek olan ürünlerin 3 hafta içinde daha da artacağını vurgulayan Dernek Başkanı Ali Türer, “Bu sebeple kısa süre içinde ihracat süreci de başlayacak. Rusya başta olmak üzere yoğun talep olabilir. Güzel bir sene olur inşallah. 4 bin dönümü sera alanı olmak üzere Silifke’nin tamamında senelik toplam 14 bin 500 dönümde 175 bin ton domates üretiyoruz. Gerçekten çok lezzetli domatesler bunlar, arılar vasıtasıyla döllenme işlemi tamamlanıyor. Bundan dolayı da ürünlerimiz oldukça dolgun ve koyu renkli olarak dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

“Hasat, temmuz ayının başlarına kadar devam eder”

Bu sene serada iki kez ekim gerçekleştirildiğini vurgulayan Türer, açıklamalarının son bölümünde şunları kaydetti:
“Örtü altı domates üretimi, bölgemizin en önde gelen geçim kaynakları arasında yer alıyor. Kışlık domatese baktığımızda, ekim ayında bir hasat başlangıcı oluyor, nisan ayında bu süreç son buluyor. Sonrasında güzlük ekim yapılır. Hasat, bu ayın ortalarında yavaş yavaş başlar. Temmuz ayının başlarına kadar bu süreç sürer” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)