Okullarda hayvancılık ve tarım eğitimleri verilecek!

Tekirdağ'da öğrencilere hayvancılık ve tarım konusunda uygulamalı dersler verilecek. Bunun için kent genelinde üç okulun seçileceği ve pilot çalışmalara başlanacağı kaydedildi.

TARIM 05.07.2022, 17:38 06.07.2022, 08:56 Hakan Öksüz
Okullarda hayvancılık ve tarım eğitimleri verilecek!

Tekirdağ'daki bazı okullardaki öğrencilere hayvancılık ve uygulamalı tarım eğitimi verileceği öğrenildi. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğinde yürütülecek. Bu kapsamda seçilen okullarda hem teorik hem de pratik eğitim verilecek. Tarım Meslek Liselerinin geliştirilmesi için uygulamaya konulacak proje, bilinçli tarım uygulamalarını öğrencilere aktaracak. 

Hem öğretmenler hem öğrenciler yetiştirilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli personeller, talep durumunda okullara gelerek seminer düzenleyecek. Projenin amacının, hem öğrenci hem de öğretmenlerin hayvancılık ve uygulamalı tarım alanındaki doğru bilgi birikimini artırmak olduğu kaydedildi. Son araştırmalara göre doğru olduğu belirlenen bilgilerin verilmesiyle birlikte nitelikli iş gücü artırılmış olacak.

Hangi dersler verilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görevli kişiler, alan derslerinde öğretmen olarak yer alacak. Bakanlık tarafından belirlenecek olan atölye, enstitü ve arazilerde eğitimler verilecek. Tohum ekimine yönelik ortak çalışmalar yürütülecek. Öğrencilere zararlı bitki, hastalık ve gübre ile ilgili uygulamalı dersler verilecek. Bu anlamda akıllı tarım ve dikey tarım gibi konularda ortak çalışmalar düzenlenecek.

Yorumlar (0)