Nektarin bahçesini dolu filesiyle örttü!

Aydın Efeler’de Ferhat Güçlü adındaki bir çiftçi 20 dönümlük nektarin bahçesini şiddetli yağış ve doludan muhafaza etmek için dolu file örtüsü kullandı.

TARIM 16.01.2020, 13:08 16.01.2020, 13:16
Nektarin bahçesini dolu filesiyle örttü!

İspanya’dan getirip diktiği nektarin ağaçlarını 20 bin dönümlük alana kadar yayan çiftçi, ürünlerini doludan korumak için dolu filesi kullandı.

75 dönüm alan da fileyle örtülecek!

Dolu filesi kullanarak ürünlerinin zarar görmemesini ve verimin artmasını amaçlayan çiftçi Ferhat Güçlü, yakın zamanda kayısı ve nektarin ağaçlarının bulunduğu 75 dönümlük alanı da dolu filesiyle örteceklerini söyledi.

"Bahçeye örtülen filenin 15 yıl ömrü var"

Meyve ağaçlarına evladı gibi değer verdiğini, onların üstüne titrediğini ifade eden Güçlü, “Dolu ve aşırı yağıştan ağaçlarımızın ve mahsullerimizin etkilenmemesi için 20 dönümlük meyve bahçemizin üstünü dolu filesi ile kapattık. İleri ki süreçte 75 dönümlük bir diğer meyve bahçemizin de üstünü file ile kapatacağız. Dışarıdan bahçemizin üstünün file ile kapatıldığını görenler biraz şaşkınlık yaşıyor ama faydalarını anlattığımız zaman durumu anlıyorlar. Dolu filesi sadece aşırı yağış ve doludan korumuyor. Aynı zamanda güneşin yakıcılığını yüzde 7 oranında önlerken, bir nevi sera etkisi oluşturup, içerinin sıcaklığını yüzde 3 oranında arttırıyor. Ayrıca ağaç ve meyve kalitesine de büyük katkısı oluyor. Bahçemizin üstünü örttüğümüz filenin yaklaşık 15 yıl ömrü bulunuyor. Yaz kış bahçemizin üstünde bulunuyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)