Muş’ta lahana hasadı başladı: Ekonomiye 35 milyon destek sağlayacak

Türkiye üzerinde üçüncü en büyük ekilebilir araziye sahip olan Muş Ovası'nda lahana hasadı başladı. Söz konusu sebzenin bu sene ekonomiye 35 milyon lira destek sağlayacağı tahmin ediliyor.

TARIM 30.09.2022, 14:11 01.10.2022, 08:48
Muş’ta lahana hasadı başladı: Ekonomiye 35 milyon destek sağlayacak

Muş Ovası üzerinde 2 bin 850 dekarlık alanda ekimi sağlanan lahanalar için hasat çalışmaları başladı. Bağlar Mahallesi'nde yer alan lahana arazilerine ziyarette bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Lahana yetiştiriciliğinin Muş'un tarımsal faaliyetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Birçok kente gönderiliyor, üreticilere destek sağlanıyor

Lahana üretiminin Muş’un tarımsal çalışmalarında büyük bir yer kapladığını ifade eden Gün, "Ekim işlemleri mayıs döneminde gerçekleştirilen lahananın toplanması eylül ve ekim ayları içerisinde sağlanıyor. Beyaz lahana üretimi Muş'ta büyük bir rağbet alıyor. Senelerdir bu kesimlerde lahana imalatı sağlanıyor. 2022 senesinde 2 bin 850 dönümlük bölgede lahana yetiştiriciliği gerçekleştirildi. 9 bin 850 ton kadar rekolte gelmesini bekliyoruz. Buradan toplanacak ürünle kentimize 35 milyon lira destek sağlanacağını tahmin ediyoruz. Hasadı yapılan lahanalar yemek ve turşu yapımında kullanılıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Bölgesi'nde lahana üreticiliği sağlanan şehirlerimize üreticilerimiz lahana yolluyor. Van, Mardin, Diyarbakır ve Batman gibi kentlerimize lahana satışı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)