Muğla’da yaşlı kadına milyonluk vurgun! Polisten kaçamadı

Muğla’da yaşlı bir kadını dolandıran zanlı, polisin incelemelerinin ardından 24 saat içerisinde yakalandı.

TARIM 18.09.2022, 16:53 19.09.2022, 14:53
Muğla’da yaşlı kadına milyonluk vurgun! Polisten kaçamadı

Olay, Muğla’nın ilçesi Menteşe’de yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yaşlı bir kadına kendilerini savcı ve polis olarak gösteren zanlılar, “Evinizde ziynet eşyası ele geçirilirse, bunları FETÖ'den sağladığın meydana çıkacaktır. Bu yüzden eşyaların hepsini bize vermen gerekiyor.” diyerek takribi 1 milyon 200 bin lira tutarındaki ziynet eşyasını yaşlı kadından istedi.

Dolandırıldığını anladı, polise ihbar etti

Daha sonra evinin bulunduğu yere gelen tanımadığı bir kişiye altınlarının hepsini veren yaşlı kadın, başına gelen dolandırıcılığı fark edince olayı polise ihbar etti. Yaşlı kadının ihbarı üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sivil bir takım oluşturarak incelemelere başladı.

Ekiplerden 8 saatlik inceleme

Düzenlenen teknik takip noktasında evin etrafında bulunan güvenlik kameralarını izleyen ekipler, gerçekleştirilen 8 saatlik incelemenin sonrasında şüphelinin Aydın'ın ilçesi Didim’den bir ticari taksiyle Muğla’ya gittiğini belirledi. Zanlının olayın ardından yeniden Didim’e döndüğünü fark eden ekipler, zanlı hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca Didim Cumhuriyet Başsavcılığına arama ve gözaltı isteminde bulundu. Ekiplerce araması devam eden M.B. isimli zanlı Aydın’ın ilçesi Didim’de yakandı.

Sıkı takip sonucunda yakalandı

24 saat içerisinde yakayı ele veren şüpheli, Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne götürüldü ve ifadesi alındı. Emniyette yapılan işlemlerin sonrasında adliyeye gönderilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı ve cezaevine yollandı.

Yorumlar (0)