Minyatür sebzelerin hasadı başladı

Tropikal meyvelerden sera ürünlerine kadar çok çeşitli tarımsal ürünlerin yetiştirildiği Antalya'da, boyları 5 santimetreyi aşmayan biber, marul, turp, havuç, patlıcan ve kabak gibi minyatür sebzelerde hasat süreci başladı.

TARIM 02.05.2022, 21:54
Minyatür sebzelerin hasadı başladı

Yaş meyve ve sebze üretiminde önemli bir potansiyeline sahip olan kentte ürün çeşitliliği de gittikçe artıyor. Antalya'da, gastronomi alanında küçük sebzelerin popülerliğinin artmasıyla birlikte bahse konu alandaki üretim çalışmaları da hareketlendi.

Serik ilçesindeki bir tarım şirketinin 2 bin dönüm büyüklüğündeki alanda ürettiği minyatür sebzelere, yurt dışında ve içinde özellikle lüks oteller ve restoranlardan yoğun ilgi geliyor.

'Atıştırmalık' konseptiyle paketlenen bu küçük ürünler, zirai ilaç kullanmaya gerek kalmadan üretiliyor ve organik oluşunun yanında lezzeti sebebiyle tercih ediliyor.

Kentte yetiştirilen soğan, fasulye, turp, roka, kereviz, biber, pancar, domates, marul, ıspanak, mısır, havuç, salatalık, kabak, ve patlıcan, sofraları süslüyor. 



Günde 200 kilogram ürünün hasadı yapılıyor

Antalya'da faaliyet gösteren şirketin pazarlama müdürü Burak Akbulut, basın mensuplarına, lüks restoranların ve otellerin şeflerinden gelen istekler doğrultusunda yaklaşık olarak 15 sene evvel Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.

Başarılı neticeler alınca üretim aşamasına geçtiklerini ifade eden Akbulut, ürünlerin hem mineral ve vitamin yönünden hem de görünüşleri itibarıyla tercih edildiklerini kaydetti.

Ürünlere olan talebin yoğun olduğunun altını çizen Akbulut, "Ürünleri Orta Doğu ve Rusya'ya nakletmekteyiz, iç piyasada da önemli bir talep var. Havaların ısınmasıyla birlikte hasada başladık. Günde 200 kilogram kadar ürün topluyoruz. Aylık satış ortalamamız 3 ton." şeklinde konuştu. 





Yorumlar (0)