Marul azaldı, fiyatı 10 günde 2 katına çıktı 

Mevsim geçişi yaşanırken bazı ürünlerin üretimi arttı, bazılarınınki ise düşüşe geçti. Bu da pazar, manav ve marketlerde fiyat dalgalanmalarına sebep oldu. Bu haftanın zam şampiyonu ise marul olarak kayıtlara geçti. Yeşilliklerin şahı marul, 10 günde yüzde 100 zamlandı. 

TARIM 19.09.2021, 17:45 20.09.2021, 10:28
Marul azaldı, fiyatı 10 günde 2 katına çıktı 

Ülke genelinde mevsim değişimi ve kuraklık başta olmak üzere pek çok etkene bağlı olarak tarım ürünleri zaman zaman azalabiliyor. Şu anda mevsim geçişi yaşanmasından mütevellit bazı sebze ve meyvelerin üretimi azalırken bazılarınınki de artıyor. Örneğin marul, bu hafta boşlukta kalarak fiyatı artan ürünlerden oldu. 



Pek çok şehirde fiyatlar dudak uçuklattı 

Eskişehir’de geçtiğimiz güçlerde tanesi 2,5 liraya satılan marulun fiyatı bu hafta 5 lirayı buldu. Haftanın her günü kutulan kent pazarında yeşillik ürünler içerisinde en fazla zamlanan, marul oldu. Diğer yeşilliklerde ise fiyat artışı ya az yaşandı ya da fiyatlar sabit kaldı. 

Pazarcı esnafı Murat Tatlıca ise bu durumu, “10-15 gün önce 2,5 liraya satılan marulu bu hafta 5 liraya satıyoruz. Marul azaldığı için şu anda fiyatlar yüksek. Çifteler Sakaryabaşı marulu çıkıncı fiyatlarda düşme meydana gelecek. Şu anda boşluk yaşandığı için fiyatlar yükseliyor.” ifadeleriyle özetledi. 

Yorumlar (0)