Lahana hasadı yapan çiftçi market fiyatından şikâyetçi

Bursa İnegöl’de ekimi Temmuz ayında yapılan lahananın hasadı başladı. Bölgenin çiftçisi soğuk iklim şartları altında söküm çalışmalarına devam ediyor. Hasadı yapılan lahana tarlada 1 TL’den, pazarda 5 TL’den alıcı buluyor. Çiftçi bu durumdan şikâyetçi...

TARIM 13.12.2019, 17:43
Lahana hasadı yapan çiftçi market fiyatından şikâyetçi

İnegöllü çiftçilerin Temmuz ayında ektiği lahanaların hasadı şu günlerde yapılıyor. 600 dekarlık alanda 6 tonluk lahananın hasadı emekçi işçilerin elbirliğiyle toplanmaya devam ediyor.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Kulaca mahallesine bizzat kendisi teşrif etti ve yapılan hasatta yetiştirilen ürünleri yakından inceledi.

Tüketici ile üretici arasındaki makas açılıyor

Çelik, İnegöl’de yetiştirilen tarım ürünleri genelinde ve lahana hasadı özelinde bilgilendirmelerde bulundu. Bursa’nın İnegöl ilçesinde 90 çeşit ürün yetiştiğini, 600 dekar alanda 6 ton civarında lahana elde edildiğini söyledi ancak para kazanma aşamasında üreticinin problem yaşadığını belirtti. Çelik, bizzat kendisinin lahana hasadı yapılan bölgeye gelmesinin nedeninin üreticiyle tüketici arasındaki makasın açıldığını vurgulamak olduğunu lahananın tarlada 1,25 TL’ye, pazarda 5 TL’ye satıldığının altını çizdi. Bunun açılan bir makas olduğunu, çiftçinin bu durum karşısında el insaf tavrında olduğunu vurguladı ancak lojistik ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

“Maden biz para kazanamıyorsak tüketici bunu ucuz yesin”

Çelik’in görüştüğü çiftçiler arasından Selman Mestan adlı bir vatandaş da para kazanamadıklarından hayıflandı ve tüketici ile üretici arasındaki açılan makasa binaen durumun rahatsız edici olduğunu belirtti ve “Maden biz para kazanamıyorsak tüketici bunu ucuz yesin" dedi.

Yorumlar (0)