Kısıtlamalarda da sera üretimi kesintisiz sürüyor

Türkiye'de örtü altı tarımı için önemli bir yeri bulunan Antalya'da çiftçiler kısıtlamaya karşın salgın dönemindeki üretimini kesintisiz sürdürüyor.

TARIM 01.01.2021, 21:23
Kısıtlamalarda da sera üretimi kesintisiz sürüyor

Antalya Kepez'de çiftçiler, eldiven ve maske takarak çalışmalarını sürdürdü.

Serada çalışmış olan Havva Mert senelerdir ailecek çiftçilik gerçekleştirdiklerini ve her dönemde seralarda üretim olduğunu söyledi.

Bu seneki verimin iyi olduğunu söyleyen Havva Mert, "Sabahleyin erkenden gelerek adeta bir bebeğe bakarcasına ilgileniyoruz. Kısıtlama süresinde evde vatandaşlarımız seralarda biz ise istisnai durumlu tarlalardayız." şeklinde konuştu.

Yaklaşık olarak 10 dönüm büyüklüğündeki serada kapya biber, kabak, domates, marul ve salatalık yetiştiren Mustafa Mert sokağa çıkma kısıtlamalarında gıda tedarik zincirinin bozulmaması için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

"Bizler kısıtlamadan muafız"

Günün büyük bir kısmını ürünlerinin bakımını yaparak gerçekleştirdiklerini kaydeden Mustafa Mert, "Kısıtlamaya karşı üretim durmaz. İhtiyaçları karşılamak için daima çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısıtlamadan muafız. Vatandaş evinde kalsın, biz onlar için sağlıklı ürünleri burada yetiştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)