Kış ortasında hasat edildi: Kilosu tarlada 22 lira

Ülkemizin en önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'e bağlı Silifke ilçesinde açıkta üretilen örtü altı çileğin hasadı yapılıyor. Sevilen meyvenin kilogramı tarlada 22 TL'den satılıyor.

TARIM 19.12.2021, 23:02 21.12.2021, 09:16
Kış ortasında hasat edildi: Kilosu tarlada 22 lira

Mersin’e bağlı Silifke ilçesinde hasadına başlanan 250 kilogram çilek, Ankara, İzmir, İstanbul ve doğu kentlerine naklediliyor. Normal koşullarda mevsimindeyken 4-5 TL'den satılan çileğin son günlerde 22 TL'den alıcı bulduğunu kaydeden Ali Türer, ilçenin hemen her mahallesinde üretim yapıldığını dile getirdi. 

"Talebe yetişemiyoruz"

Türer, “Kış mevsiminin ortasında çilek hasat ettiğimizi gören herkes şaşırıyor. Kısıtlı miktarda ürünü hasat etmemize rağmen taleplere yetişemiyoruz. Nisan ayına doğru hasat işlemleri hızlanacak ve tüm Türkiye bol bol çilek yiyecek." diye konuştu. 

"3 bin ailenin ekmek kapısı"

İlçede nisan ayından itibaren çilek bolluğu görüleceğini söyleyen Türer, “Bu sezon ilçemizde 100 bin ton rekolte bekliyoruz. Yurt içi pazara ek olarak olarak Rusya'ya da gönderim yapacağız. İlçemizin en önemli geçim kaynağı bu. Burada 3 bin aile çilek sayesinde evini geçindiriyor." ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)