Kırlangıç balığı sonunda ortaya çıktı!

Karadeniz’in doğusunda uzun süredir ağlara takılmayan ve bulunamadığı için de satışı yapılamayan kırlangıç balığı, uzun bir aradan sonra kendisini gösterdi ancak fiyatlar tezgâha ateş gibi düştü.

TARIM 09.03.2021, 16:29 10.03.2021, 09:20
Kırlangıç balığı sonunda ortaya çıktı!

Trabzon Balık pazarında bugün en pahalı satılan balık kırlangıç olurken, esnaf ise balık sezonunun yavaş yavaş kapandığını ifade etti.

Az bulunduğu için fiyatı yüksek

Yıllardır balıkçılık yapan Muzaffer Özsandıkçı, kırlangıç balığının fiyatının pahalı olmasının en önemli nedeninin piyasada balığın bulunmaması olduğunu söyledi.

‘Uzun süredir görülmüyordu’

Özsandıkçı, fiyatların normalden pahalı olduğunu söyleyerek, “Balık var ama yeterli sayıda değil. Kırlangıç balığı çok nadir görünüyor. Ara ara ağlara da takılıyor. Biz de ağlarda takıldığı ölçüde tezgâhlarımıza almaya çalışıyoruz.

Kilosu 120-150 lira

Kırlangıç balığının kilosu ise boyutuna göre 120-150 lira arasında değişiyor.

Balık pazarının kralı

An itibariyle balık pazarının kralı o. İstavritin 25 ila 50 lira arasında satış fiyatı değişiyor. Palamut balığının tanesi ise 30 lira. Yetiştirme balıklar ise 40 ila 60 lira arasında fiyatı değişmekte. Vatandaşa ise bu rakamlar pahalı geliyor. Balıklar da pahalı olunca bizim açımızdan satılar da olmuyor. Dolayısıyla alışveriş olmayınca kötü etkileniyoruz. Öte yandan hamsi bu sezon başında iyiydi ancak şimdi fiyatı 20 ila 25 lira civaroında” dedi.

‘Bu sezondan umudumuzu kestik’

Yıllardan bu yanan balıkçılık esnaflığı yapan bir diğer isim olan Gökmen Aydın ise, artık gelecek sezona bakacaklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Sezon artık kapanıyor. Sezonun bitmesine 2 aydan az kaldı. Tezgâhlarda istavrit, hamsi, levrek, çupra, somon oluyor. Pandemi olunca da artık vatandaş eskisi gibi sokağa pek çıkmıyor. Bu sezon maalesef bizim açımızdan iyi geçmedi. Artık bu sezondan umutlarımızı kestik, inşallah gelecek sezon bir canlılık olur diye umut ediyoruz.” 
 

Yorumlar (0)