Kırklareli’nde buğday üretimi, geçen seneyi aratmayacak

Kırklareli’ndeki yağışlar sebebiyle bu yıl buğday üretiminde beklentilerin arttığını dile getiren Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, “İnşallah bu yılki buğday üretimi geçen seneyi aratmayacak” dedi. 

TARIM 01.06.2022, 13:07 02.06.2022, 09:15
Kırklareli’nde buğday üretimi, geçen seneyi aratmayacak

Yerel çiftçilerin geçen sene buğday üretiminden yüksek verim elde ettiğini dile getiren Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, son dönemde görülen yağışların ardından bu sene de beklentilerin arttığını dile getirdi. Yağışlar sebebiyle çiftçilerin de yüzünün gülmeye başladığını dile getiren Şaylan, “Bu sene de çok büyük umutlarımız var. Bereketli bir sezon bekliyoruz. İnşallah hem bölgemize hem ülkemize verimli, bereketli bir yıl olur” dedi. 

“Geçen sene dekar başına 450 kilograma yakın verim elde ettik”

Geçen sene Kırklareli’nde yaklaşık 1 milyon dekarlık alanda buğday ekildiğinin altını çizen Şaylan, “Geçen sene ortalamalarına baktığımızda, dekar başına 450 kilograma yakın verim elde ettik. Bu sene de benzer bir rakam bekliyoruz. Son dönemdeki yağışlar sonrası hepimizin beklentileri arttı. İnşallah bu yılki buğday üretimi geçen seneyi aratmayacak. Tüm çiftçilerimizle birlikte bunu temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kırklareli’ndeki mevcut hava şartları tam bizim istediğimiz düzeyde”

Son yağışlar sonrası tarım alanlarının canlandığını dile getiren Şaylan, “Son yağışlar gerçekten tarım alanlarımıza çok iyi geldi. Buğdaya erişimde dünya genelinde bir kriz yaşanıyor. O sebeple buğday üretimi çok önemli bir hal aldı. Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda kentimizde üretime devam ediyoruz. Milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Şu an Kırklareli’nde hava şartları tam bizim istediğimiz düzeyde. İnşallah bu şekilde giderse mükemmel bir üretim dönemini tamamlamış olacağız. Ben şahsen bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. İnşallah umduğumuz gibi olur” dedi. 

“Şu an için buğdayların gelişim süreci hepimize umut veriyor”

Çitçilerden Ekrem Meşe ise yaptığı açıklamada, son dönemdeki yağışların kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “Bu sene de buğday üretiminde oldukça ümitliyiz. Yağışlar çok iyi geldi. Topraklarımız canlandı. Şu an için buğdayların gelişim süreci hepimize umut veriyor. Tüm çiftçilerimiz hava koşullarından memnun, her şey istediğimiz şekilde gidiyor. İnşallah bu şekilde devam eder ve bereketli bir sezonu geride bırakırız. Geçen sene de güzel verim elde etmiştik, bu sene de aynı şekilde yüksek verim umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)