Kirişci'den kırmızı et açıklaması: Fiyat istikrarı gelecek!

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Kırmızı ete ilişkin gerçekçi olmayan bazı yorumlar yapılıyor. Uygulamaya geçirilecek Besi Kayıt Sistemi sayesinde işletmelerdeki hayvan sayısı ve kesim programları takip edilecek. Böylelikle kırmızı ette fiyat istikrarı sağlanacak." dedi.

TARIM 21.10.2022, 18:43 22.10.2022, 14:36 Hakan Öksüz
Kirişci'den kırmızı et açıklaması: Fiyat istikrarı gelecek!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısında katılımcılara hitap eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, önemli bir duyuruda bulundu. 2021 yılı Buzağı Desteği 2. döneminin saat 18.00 itibarıyla başladığını kaydeden Kirişci, "486 bin 807 üretici, toplamda 646 milyon 890 bin liralık ödenekten faydalanacak." diye konuştu.

"Besi Kayıt Sistemi hizmete girecek"

Sözleşmeli Besicilik Projesi ile birlikte üretici ve tüketiciyi koruyacaklarına işaret eden Kirişci, besicilerin bundan sonra gelecek kaygısını yaşamayacağını söyledi. Proje sayesinde kırmızı et fiyatında istikrarın sağlanacağını ve büyük oynaklıkların ortadan kalkacağını vurgulayan Bakan Kirişci, "Kırmızı ete ilişkin gerçekçi olmayan bazı yorumları sosyal medyadan okuyoruz. Yeni proje ile Besi Kayıt Sistemi hizmete girecek. İşletmelerde ne kadar hayvan olduğu ve bunların kesimlerine ilişkin detaylar, bu sistem üzerinden takip edilecek." ifadelerini kullandı.

Gübre uygulamasında kompost yöntemi

Hayata geçirecekleri proje sayesinde üreticilere ve tüketicilere destek olacaklarını kaydeden Kirişci, "Verimi önceleyen bir fiyat politikası ile her kesimi memnun etmek istiyoruz. Sözleşmeli besicilik sayesinde her şey daha öngörülebilir, ölçülebilir ve izlenebilir olacak. Karbon salınımının azaltılması konusunda da çalışmamız var. Bunu hedefleyen çiftliklere katkı sunacağız. Hayvan gübrelerinin gereksiz zamanlarda kullanılmaması gerekiyor. Gübre kullanımının kompost şeklinde uygulanmasını sağlayacağız." dedi.

Yorumlar (0)