Kilosu 500 TL olan meyveyi sobayla koruyorlar

Ülke genelinde havaların soğumasının akabinde, ilk olarak Mersin’e bağlı Silifke ilçesinde yetişen ve geçtiğimiz sene ilk hasadı 500 liradan satılan örtü altı can eriğine çiftçiler adeta gözü gibi bakıyor. Don olayına karşı erikler yakılan sobalarla korunmaya çalışılıyor.

TARIM 22.01.2022, 21:43 23.01.2022, 17:47
Kilosu 500 TL olan meyveyi sobayla koruyorlar

Mersin’e bağlı Silifke ilçesindeki Keben Mahallesi üzerinde örtü altı erik üreticiliğiyle uğraşan Zekiye ile Murat Temur çifti 24 saati erik serasının içerisinde geçiriyor. Seranın hasar gören naylonları tamir edilip, sobalar sabahın ilk ışıklarına kadar yakılacak olan odunlarla tıka basa dolduruluyor.

"Dona karşı mücadele ediyoruz"

Havaların gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi sebebiyle erik ağaçlarına çocukları gibi baktıklarını söyleyen Murat Temur, “Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de havalar çok soğudu. Sabahın ilk ışıklarına kadar seralarımızda nöbet tutuyoruz. Gündüzleri seranın hasarlarını gideriyoruz, odun yığıyoruz, geceleri ise sobalarımızı devamlı olarak yakarak dona karşı mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"Mart ayında hasada başlayacağız"

Ağaçların ocak ayının son haftasında çiçek açacağını belirten Temur, “Ağaçlarımız yavaş yavaş çiçek açmaya başladı. Birkaç güne kadar tamamen çiçek açmış olacaklar. Mart ayının ilk haftasında ise hasada başlayacağız. Herkesin için hayırlı bir hasat dönemi olmasını temenni ediyorum.

"İşimiz çok zor"

Sobaya odun taşıyan Zekiye Temur ise ”Odunlarımızı gündüzden hazırlıyoruz. İşimiz çok zor ama Allah'ın izniyle emeklerimizin karşılığını alacağız." sözlerini sarf etti. 









Yorumlar (0)