Kilosu 30 TL'ye bir yıl önceden satılıyor

Bursa'da 1200 rakımda yetişen ve kilosu 30 TL'ye bir sene önceden satılan cevizlerin hasadı başladı.

TARIM 04.10.2021, 21:24 05.10.2021, 16:23
Kilosu 30 TL'ye bir yıl önceden satılıyor

Uludağ'ın arka kısmında bulunan Keles ilçesine bağlı Sorgun köyünde ceviz hasadına başlandı. Havası ve yüksek rakımda yetişmesiyle lezzetinin ünü ülkenin dört bir yanına yayılan cevizlerin siparişini köylüler bir sene evvelden alıyor. Lezzetli dağ cevizleri, piyasadaki ceviz fiyatlarından pahalı satılmasına karşın büyük rağbet görüyor. Eylül ayının sonlarına doğru başlayan ceviz hasadı, 15 gün boyunca devam ediyor.

Bir ağaçtan 100 kiloya kadar ceviz alınıyor

Cevizlerinin hasadını gerçekleştiren Sorgun köyü sakinleri, bir sene önceden aldıkları siparişlerini müşterilerine ulaştırıyor. Kimi üretici ceviz silkeleme makinesi kullanarak cevizlerini hasat ederken, kimisi uzun sırıklarla cevizleri düşürmeye çalışıyor. Ceviz ağaçları büyüklüğüne göre 30-100 kilo arasında mahsul veriyor.

"Bir tadan bir daha vazgeçemiyor"

Bu sene ceviz hasadına başladıklarını dile getiren Muharrem Ulutaş, "Köyümüzün cevizleri çok lezzetli. Bir yiyen bir daha vazgeçemiyor. 1200 rakımda yetişen cevizlerimizin yağ oranı çok fazla. Bu da cevize daha da lezzet katıyor. Buradan ceviz alıp tadına bakan yurttaşlar her yıl bizden alıyor. Hatta bir yıl önceden sipariş verenler bile var. Kilosunu büyüğüne küçüğüne bakmadan 25-30 TL'ye satıyoruz." diye konuştu.

























Yorumlar (0)