Kars'ta tescilli 'uzun elma' ağaçları çiçek açmaya başladı

Ülkemizde yalnızca Kars'a bağlı Kağızman ilçesinde yetiştirilen, coğrafi işaret tescil belgesine sahip olan 'uzun elma' ağaçları çiçek açmaya başladı.

TARIM 26.04.2021, 01:03 26.04.2021, 12:35
Kars'ta tescilli 'uzun elma' ağaçları çiçek açmaya başladı

Kentin nispeten daha düşük rakımlı ilçesi Kağızman'daki 1300 rakımlı arazilerde yetiştirilen ve kış döneminde budaması sonlanan uzun elma ağaçları, çiçeklerle beyaz gelinliğini giydi.

Biçiminden dolayı 'uzun elma' olarak isimlendirilen meyvelerin yetiştiği ağaçlar, kendisine hayran bırakan görüntülere sahne oldu.

Dünyada da ün saldı

Bölgedeki elma yetiştiricilerinden Ebubekir Arat, basın mensuplarına, dünyaca ünlü Kağızman uzun elma ağaçlarının bakımını, çiçek açtığı dönemde büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 



"Bu sene verim çok yüksek olacak gibi"

Ağaçları devamlı olarak kontrol ettiklerini dile getiren Arat, "Bu aşamadan sonra elmalarımıza adeta çocuk gibi bakacağız çünkü bir hayli hassas bir ağaç. Gübresini, ilacını ve bakımlarını da hasat dönemine kadar devam ettiriyor olacağız. Bu sene ağaçların çiçeklerine bakılacak olursa, verim bayağı bir çok olacak gibi. Uzun elmalarımız bu sene yüzümüzü güldüreceğe benziyor." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)