Kardeşler ahırı mantar üretim tesisine çevirdi

Aydın Bozdoğan’ın Kılavuzlar Mahallesi’nde yaşayan iki kız kardeş Hatice Ağırbaş ve ablası Fatma Ağırbaş internet üzerinde yaptığı araştırmalar neticesinde istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdiler.

TARIM 09.12.2019, 17:53
Kardeşler ahırı mantar üretim tesisine çevirdi

İki kardeş üniversiteden mezun olduktan sonra kendiişlerini kurmaya karar verdiler. Tarım ve Orman Bakanlığının “Genç Çiftçi Projesi”ne başvuruda bulundular. Proje kapsamında 28 bin liralık hibeye layık görüldüler.

3 ton istiridye mantarı üretiyorlar

Hibeyi alan iki kardeş, üretim yapacakları tesisin arayışına giriştiler ve sonunda evlerinin yanındaki kullanılmayan ahırı bu iş için kullanmaya karar verdiler. Yaptıkları tadilatla da ahırı verimli bir üretim tesisine çevirdiler. Mantarların hasadında da kendileri çalışan iki kardeş 3 ton istiridye mantarı yetiştiriyorlar. İki kardeş, ürünlerini anlaştıkları toptancılara ve bunun yanı sıra perakende olarak internetten satış yapıyorlar.

Kadın da erkek de isterse her şeyi yapabilir

AA’ya yaptıkları röportaja göre, küçük kardeş Hatice Ağırbaş çevreden hep yıldıracak tepkiler aldıklarını ancak yılmadan çalışmaya devam ettiklerini söylediler. Ağırbaş, "Çevremizden  'Kız başınıza nasıl yapacaksınız?', 'Daha önce hiç mantar yetiştirdiniz mi', 'Ne anlarsınız?' diyenler oldu ama biz onlara hiç aldırış etmedik ve bu işe girdik. Önemli olan yapabileceğinize inanmaktı. Biz de buna inandık ve yola çıktık." ifadelerini kullandı. Kendi paralarını kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ağırbaş, "Kadın erkek ayrımı yok bence. Kadın da erkek de isterse her şeyi yapabilir. Erkeğin yaptığını kadın da yapabilir. Bence herkes kendi ayakları üstünde durabilmeli. Kendi paramızı kendimiz kazandığımız için çok mutluyum." dedi.

Yorumlar (0)