Karadeniz’de palamut kalmayınca deniz salyangozuna yöneldiler 

Karadeniz’de bu sezon palamudun beklenenden az olması, balıkçıları deniz salyangozuna yönlendirdi. Karadeniz'de bol miktarda deniz salyangozu olduğunu belirten balıkçılar, bunları ekonomiye kazandırarak ülkeye katkıda bulunduklarını aktarıyorlar. 

TARIM 18.10.2021, 12:07
Karadeniz’de palamut kalmayınca deniz salyangozuna yöneldiler 

Karadeniz’de bu sezon özellikle kıyı balıkçılığı konusunda beklenen verim alınamadı. Palamut miktarının düşük olması sebebiyle balıkçılar, diğer deniz ürünlerine yöneldi. 

Balık tezgahları salyangozla dolup taştı 

Trabzonlu balıkçılar, Karadeniz’de bu sezon palamudun eksikliği sebebiyle deniz salyangozuna yöneldi. Denizde yoğun şekilde bulunan ve büyük oranda toplanan salyangozları satan balıkçılar, bunları ihraç ettiklerini ve bu şekilde ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirtti. 



Diğer balık türlerinde de azalma görülüyor 

Balıkçılardan Erkan Acuner, balık miktarının az olması sebebiyle deniz salyangozuna yöneldiklerini şu cümlelerle ifade ediyor: “Başta palamut olmak kaydıyla hemen hemen tüm balık türlerinde azalma meydana geldi. Bu sezon umduğumuz gibi gitmiyor. Biz de deniz salyangozuna yöneldik. Salyangoz, Karadeniz’de oldukça fazla ve istilacı bir tür olarak öne çıkıyor. Günde bazen 500 kilo bazen 1 ton kadar deniz salyangozu tutabiliyoruz. Günde en az 100 kiloluk tutum olduğunu söyleyebilirim. Sinop’tan Hopa’ya farklı yerlerde avcılığı yapılıyor. Bunları ihraç ederek ekonomiye katkı sağlıyoruz.” 

Yorumlar (0)