Karadeniz'de hamsi bol fakat boy yok!

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'de bol miktarda hamsinin bulunduğunu, bu durumdan dolayı balıkçıların çok mutlu olduğunu fakat hamsilerin boylarının tüketicileri de memnun etmediğini ifade etti.

TARIM 02.12.2020, 15:40 03.12.2020, 12:54
Karadeniz'de hamsi bol fakat boy yok!

Virabismillah dedikleri ilk günden bu tarafa Karadeniz'de balık bolluğu olduğunu belirten Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, av sezonunun yalnızca balıkçıların değil, ihracatçıdan balık unu ve yağı imalatı yapan fabrikalara kadar herkesin yüzünün güldüğünü, deniz suyu sıcaklarının ise mevsim normalleri üzerinde olmasının hamsinin açıkta bulunmasına neden olduğunu söyledi.

Deniz suyunun son günlerde 16-17 derece dolaylarında olduğunu ifade eden Atıf Malkoç, sıcaklığın normalde bugünlerde 8 ila 10 derece olması gerektiği bilgisini verdi.

Tezgâhtaki balık satışından hayli mutlu olduklarını kaydeden Malkoç, balıkçıların bereketli bir sezon geçirdiğini, deniz suyu sıcaklığının normalde olması gerektiği seviyelere düşmemesine rağmen hamsi avının sürdüğünü, denizde bol miktarda hamsi buluduğunu, balıkçılar olarak bolluktan dolayı çok memnun olduklarını fakat hamsilerin boylarının henüz istenilen büyüklükte olmadığını ifade etti.

Başkan Atıf Malkoç, hamsinin kilogram fiyatının 10 lira olduğunu, bazı zaman ve yerlerde 5 liraya kadar düştüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)