Karacabey'de 3 bin dönüm tarım arazisine sel bastı!

Bursa Karacabey Ovası'nda, yoğun yağışın ardından 3 bin dönümlük tarım arazisi sular altında kaldı. Su tahliyesini sağlayan pompanın bağlı olduğu istasyona daha önceden giren hırsızların verdiği tahribat nedeniyle istasyon kullanılamaz haldeydi.

TARIM 09.01.2020, 17:59
Karacabey'de 3 bin dönüm tarım arazisine sel bastı!

Bursa Karacabey’e bağlı Şahinköy Mahallesi'ndeki pompa istasyonuna bakır kabloları çalmak için giren hırsızlar, istasyondaki elektrik panolarına zarar verdi. Verilen zarar nedeniyle tahliye pompaları çalışmaz hale getirildi.

Karadere ve Görecik Deresi arasındaki sensörlü su tahliye pompalarının devreye girmemesi ve meydana gelen yoğun yağış nedeniyle bölgedeki dere taştı. Karacabey Ovası'ndaki lahana, pırasa soğan ve karnabaharın ekili olduğu tarlaların aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin dönüm alan su altında kaldı.

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Düzen konuya ilişkin özetlemeyi, “Burada yoğun yağışlarda su, tamamen pompa ile atılıyor. Devletin yaptığı pompalar var, bu pompalar çalışırsa sular tahliye oluyor. Hırsızlık ardından istasyon zarar gördüğünde ikazlara rağmen sorun giderilmedi. Pompalar yağıştan bir gün sonrasında yapılıyor. Yağmur yağışlarından önce yapılsaydı, bu kadar zarar olmayabilirdi” şeklinde kaydetti.

Büyükbaş hayvanlar da zarar gördü

Bölgede bulunan büyükbaş hayvan çiftliklerinden birinde de su baskını gerçekleşti. Çiftlikte kuru kalması gereken hayvan yemleri su altında kaldı. Büyükbaş hayvan yetiştiricisi Serdar Ün, çiftliğinde 2 bin hayvanın bulunduğunu ifade etti. Ün, 300 bin lira zarara uğradığını "450 civarında hayvanımızı yemleyemedik. Yemlerimiz su baskınından ötürü ziyan oldu, samanlığın alt tarafı da zarar gördü. Aşağı yukarı 300 bin lira zarara uğradık. Hırsızlığa yeltenilmiş, ancak daha sonrasında da ihmal var. Bu su, her sene gelen bir su, pompaların daha önceden çalışması gerekiyordu" söyleriyle kaydetti.

Yorumlar (0)