Kağıthane Deresi’nin yeni ismi “Çöp Deresi” oldu 

İstanbul Kağıthane Deresi, siyah rengi ve kötü kokusu ile çevresindeki vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Havadan çekilen görüntülerde durumun vahameti ortaya çıkıyor. Derenin suyu ve kokusu, çevrede bulunan tarım arazilerini de olumsuz etkiliyor. 

TARIM 27.05.2021, 16:12 28.05.2021, 10:15
Kağıthane Deresi’nin yeni ismi “Çöp Deresi” oldu 

İstanbul Terkos Gölü’nden Haliç’e uzanan Kağıthane Deresi’nde son dönemlerde koku ve renk değişikliği meydana geldi. Derenin rengi aniden siyaha döndü ve çöp kokusuna benzeyen kokular yayılmaya başladı. Dere kenarında bulunan tarım arazilerinin çalışanları ve çevre sakinleri, durumdan oldukça şikayetçi.



12 kilometre uzunluğunda olan Kağıthane Deresi’nin özellikle Kemerburgaz ve Göktürk’ten geçen kısımlarında görülen değişiklik, havadan görüntülendi. Yeşil ağaçlar arasında simsiyah görünen dere, vatandaşları oldukça fazla rahatsız ediyor. Belediyeye haber verdiklerini fakat henüz bir icraat olmadığını belirten vatandaşlar, yardım bekliyor.



Bu ilk değil 

Eyüp Sultan Ziraat Odası Genel Sekreteri Mustafa Kayabaşı: “Bu, ilk değil. Daha önce de derenin kokusunda ve renginde değişiklikler yaşadık. Belediyenin ‘Temiz Su Temiz Çevre’ projesi vardı fakat biz bu projeyi değiş kirli suyu ve kirli çevreyi görüyoruz. İSKİ bir çalışma başlatmış fakat o çalışma bitene kadar giderlerin depolanması ve sonrasında aktarılması gerekiyor. Bu su tarlaya da gitse insan da içse hayvan da içse aynı zarar yaşanacak. Ben, suyun kirlilik ve ağır metal içerdiğini düşünüyorum. Bu da hem çevreye hem de insana zarar veriyor.”



“Çöp deresine çözüm bulunmalı”

Kayabaşı: “Üretim yapan çiftçiler, atık suyun tarlasına yaklaşması konusunu defalarca yetkililere bildirdiler fakat buna karşı önlem alınmadı. İnsanların söylediği şeyler hep aynı. Hangi yetkiliye gittiysek cevap alamadık, diyorlar. Bu çöp deresine çözüm bulunmalı.” 

Yorumlar (0)