İstanbul’un yanı başında minik Antalya

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde Kuzey Marmara Otoyolu’nun hemen yanı başında üreticilerin ekmek parası kazandığı seralar adeta küçük bir Antalya'yı andırıyor.

TARIM 21.11.2021, 23:27 22.11.2021, 18:09
İstanbul’un yanı başında minik Antalya

Gebze ilçesine bağlı Cumaköy Mahallesi'nde ikamet eden insanlar ekmek paralarını tarım ve hayvancılıktan kazanıyor. Sanayi kenti olarak da bilinen ildeki tarlalar ve sera bahçeleri adeta mini bir Antalya’yı hatırlatıyor. Çok sayıda insana da ekmek parası kazandıran seralarda yılın her döneminde ürün yetiştirilebiliyor. Üreticiler ise genç neslin tarıma sahip çıkmadığını belirtiyor. 

"Boş boş oturmuyorum"

Emeklilikten sonra tarımla uğraşmaya başlayan İbrahim Deniz (71), “Toprakla uğraşmak kadar güzel bir şey yok. Emekliliğin tadını bu şekilde çıkarıyorum. Günümüz tamamen tarlada geçiyor. Hobi maksatlı kurduğum küçük bir seram vardı. İşleri büyüttüm ve artık ticari olarak iş yapmaya başladım. Kahvehanelerde boş boş oturmak yerine çalışıyorum. Yazın sebze, kışın yeşillik üretiyorum. 2005'ten beri bu işle uğraşıyorum. Hayatın tadını bu şekilde çıkarıyorum." ifadelerini kullandı.

"Devlet gençleri desteklemeli"

Genç jenerasyonun tarımla uğraşmak istemediğini söyleyen Deniz, “Diğer kentlerden gelen insanları çalıştırıyoruz. Buranın insanı bu işleri pek sevmiyor. Gençlere tarımla uğraşmalarını öneriyorum. Teknoloji gelişti, genç nesil tarım ve hayvancılığı unuttu. Ben bu dünyadan göçtükten sonra tarlalarım sahipsiz kalır. Maalesef genç jenerasyon bu işe sahip çıkmıyor. Devletin de gençlere teşvik vermesi gerekiyor." diye konuştu. 















Yorumlar (0)