İslahiye Ovası'nda üzüm hasadı başladı

Gaziantep'in tarımsal üretim merkezi İslahiye Ovası'ndaki 50 bin dekar arazide üretimi gerçekleştirilen 'Antep karası', 'Mevlana', 'hatun parmağı', 'kardinal' ve çekirdeksiz sofralık 'sultani' cinsi üzümlerin hasadına başlandı.

TARIM 02.08.2021, 23:30 04.08.2021, 09:48
İslahiye Ovası'nda üzüm hasadı başladı

Sabah erken saatlerden itibaren başlayan hasatta kadınlar üzümleri keserken, erkekler kasalara doldurulan ürünleri kamyonetlere yerleştiriyor. Yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcağın altında çalışan işçilerin topladıkları üzümler, tüccarlar vasıtasıyla Türkiye'nin dört bir köşesine gönderiliyor.

İslahiye Ziraat Odası Başkan Mehmet Köse, basın mensuplarına, çoğunluğu Yeşilyurt, Boğaziçi ve Altınüzüm mahalleleri olmak üzere ilçeye bağlı 15 mahallede 'Antep karası', 'Mevlana', 'hatun parmağı', 'kardinal' ve 'sultani' cinsi üzümlerin üretildiğini dile getirdi.

Bölgede yaklaşık olarak 50 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını ifade eden Köse, 2021 senesi hasat sezonunda 50 bin ila 70 bin ton dolaylarında rekolte beklediklerini belirtti.

"Az da olsa ihraç da ediyoruz"

Köse, şöyle devam etti:

"Ülkemizde tüketici tarafından bilinen bir lezzete sahip üzümümüz, rüzgarı ve havası sebebi ile tercih ediliyor. İç piyasanın dışında düşük oranda da olsa bazı ülkelere ihraç ediyoruz. Bu sene başlangıç fiyatları çok iyi. Piyasada Antep karası cinsi üzümümüz 3 TL'den, hatun parmağı ve diğer üzümlerimiz ise 2,75 TL'den alıcı buluyor. Pazar sıkıntımız yok. Fiyatlarda düşme de beklemiyoruz. Fiyatlardan oldukça memnunuz."

Yorumlar (0)