İslahiye'de 'acı' hasat

Ülkemizin en önemli sofralık kırmızı biber üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesinde, tescilli İslahiye biberinin hasat çalışmalarına başlandı.

TARIM 18.08.2022, 00:32 18.08.2022, 14:05
İslahiye'de 'acı' hasat

Ülkemizin en önde gelen sofralık kırmızı biber üretim merkezlerinden biri olan İslahiye ilçesinde, ağırlıklı olarak Şahmaran, Elbistanhöyüğü, Karakaya, Yeşilova, Yelliburun, Örtülü, Ortaklı, Akınyolu ve Yesemek mahallelerinde üretilen kırmızı biberin hasadı sayesinde çok sayıda kişi iş imkanı buluyor. 

Hasadının akabinde ilçedeki çeşitli tesislerde işlenerek pul ve toz biber haline getirilen biberler, iç piyasaya ek olarak dünyanın pek çok ülkesine de satılıyor.

"Rekolte geçtiğimiz seneye kıyasla yüksek"

İslahiye Ziraat Odası'ndan Başkan Mehmet Köse, basın mensuplarına, ilçede 25 bin dekar büyüklüğündeki alanda sofralık kırmızı biber üretimi gerçekleştirildiğini ve 44 bin ton dolaylarında rekolte beklediklerini dile getirdi.

Ülkemizin sofralık kırmızı biber gereksiniminin büyük kısmını karşılayan İslahiye biberinde hasadın başladığını aktaran Köse, "Kırmızı biberde bu sene ekim alanı geçtiğimiz seneye nazaran azaldı fakat rekolte geçtiğimiz seneye kıyasla yüksek. Bu yüzden de üretici çok mutlu olacak. Fiyatlar ve rekolte üreticiyi mutlu edecek düzeyde." sözlerini sarf etti. 

Karakaya Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Ahmet Hoşgören ise 30 işçiyle birlikte 100 dekar büyüklüğündeki alanda yetiştirdiği kırmızı biberin hasat çalışmalarına başlandığını ve dekar başına 2 ton ürün elde edeceklerini düşündüklerini ifade etti.

Yorumlar (0)