İki bin rakımlı Daphan Ovası’nda sebze ve meyve hasadı başladı

Erzurum Valiliği’nde verdiği destekle yüksek rakımlı Daphan Ovası’nda son iki sene içerisinde kurulmuş olan seralar ile arazilerde yetiştirilmiş olan ürünlerin hasadına geçildi.

TARIM 10.09.2021, 23:00 12.09.2021, 09:31
İki bin rakımlı Daphan Ovası’nda sebze ve meyve hasadı başladı

Aziziye’ye bağlı Söğütlü Mahallesi’nde lahana tarlasında hasat etkinliği gerçekleştiren Vali Okay Memiş, kimi lahanaların temizliğini ve hasadını yaparak üreticilere bol kazançlar diledi.

Memiş, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, sulanabilir tarımın gerçekleştirildiği Daphan Ovası’nda valiliğin de desteğiyle onlarca sera inşa ettiklerini ifade etti.

Yaklaşık olarak 30 serada vatandaşların yıllık olarak yaklaşık 1,5 milyon TL’lik gelir elde ettiğini ve bunun da yerel marketlere satışının yapıldığını söyleyen Memiş, “2 bin rakımda bugün hasat yapıyoruz. Burası Çukurova olmadığından eylül ayında hasat gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Baraj ve göletlerde artık büyük bir sorun görülmeyecek”

Şehrin mezralarla beraber mahalle statüsünde 2 bin köyün olduğunu söyleyen Memiş, bu sene bölgede yüzde 85’e dek ulaşan kuraklığın yaşandığını tespit ettikleri bilgisini paylaştı.

Memiş, durumu Bakanlığa bildirdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Buna dair ödemeler başlayacak. Kuraklığa ilişkin en büyük mücadele baraj inşa etmektir. Bu yüzden de bakanlığımıza Alvar ve Söylemez barajlarının bizim için önemli olduğunu söyledik. Belediye tarafından her yere gölet ve sulama için uğraşılıyor. Bu barajları yaptığımızda bu muhteşem coğrafyada inşallah büyük bir sorunla karşılaşmayacağız.”

Yorumlar (0)