Hazine arazileri çiftçiye ücretsiz dağıtılacak!

7 ilde Hazine arazileri, il müdürlüklerine tahsis edilecek. Böylece Hazine'den çiftçiye ücretsiz arazi dağıtılacak. 

TARIM 08.06.2020, 11:10
Hazine arazileri çiftçiye ücretsiz dağıtılacak!

Çiftçilere ücretsiz Hazine arazisi dağıtılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine çiftçilere ücretsiz Hazine arazisi dağıtılmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. 

Bingöl, Erzincan, Kars, Erzurum, Sivas, Muş ve Kayseri'de Hazine arazileri, il müdürlüklerine tahsis edilecek. Çiftçiye Hazine'den ücretsiz arazi dağıtılacak. 

14 bin dekar Hazine arazisi belirlendi. Bu arazilerin tarımsal üretime uygun olanları, çiftçilere ücretsiz olarak verilecek. 

"Boş arazileri üretime kazandırmayı hedefliyoruz"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ekilmeyen, atıl haldeki boş arazileri üretime kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin 23.1 milyon hektar işlenen tarım alanına sahip olduğunu ifade etti.

Söz konusu üretim alanında 83 milyon kişinin gıda gereksiniminin karşılandığını belirten Pakdemirli, 18 milyar dolara varan ihracat yapıldığını da kaydetti. 

"İlk olarak envanter çıkarılacak"

Pakdemirli, Türkiye'nin 48 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa'da lider olduğuna dikkat çekti.

Boş olan mülk, Hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında belirlenebilmesi amacıyla Mayıs ayında bir çalışma başlattıklarını belirten Pakdemirli, öncelikle bir envanter çıkarılacağını söyledi.

Pakdemirli, Bingöl, Erzincan, Kars, Erzurum, Sivas, Muş ve Kayseri'de Hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsis edildiğini ifade etti. 

"Çiftçilere bedelsiz olarak dağıtılacak"

14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime uygun olanları belirlediklerini aktaran Pakdemirli, bu arazilerin bedelsiz olarak çiftçilere verileceğini bildirdi.

"Talepler gözden geçirilecek"

Pakdemirli, 1 Haziran gününe kadar çiftçilerin başvurularının alındığına dikkat çekerek, taleplerin gözden geçirilmesinin ardından hak kazanan çiftçilere tahsislerin başlayacağını duyurdu. 

Yorumlar (0)