Havalar düzelince hamsi fiyatı düştü

Düzce Akçakoca’da havaların mevsim normallerine düşmesi tezgahlardaki hamsi fiyatını yüzde 25 kadar düşürdü.

TARIM 27.01.2020, 17:52
Havalar düzelince hamsi fiyatı düştü

Balıkçı tezgahlarında kilosu 20 liradan satılan hamsinin fiyatı 15 liraya kadar düştü. Hamsinin düşüşü üreticiyi de tüketiciyi de sevindiriyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, balık fiyatlarında meydana gelen düşüşün mevsim normallerinin korunması halinde süreceğini söyledi.

Karakaş, balığın en yağlı dönemi olan bu mevsimde satışlarda sıkıntı yaşanmadığını, "Balık fiyatları şu an gayet normal devam ediyor. Balıkçılar genelde barbun, istavrit, mezgit ve hamsi getiriyor. Hamsinin az geldiği günlerde buzhane balıkları, şoklu balıklar takviye ediliyor. Fiyatlar gayet normal, balığın en yağlı olduğu dönemlerden bir tanesi ve satışlarda sıkıntı yok.” sözleriyle ifade etti.

Hava mevsim normallerinde ilerlerse fiyatlar daha da düşer!

Balık avcılığının iyi gittiğini belirten Karakaş, "Kıyı balıkçıları kefal, levrek, istavrit, tutuyorlar. Trol teknelerimiz ise barbun, mezgit tutuyor. Parça parça kalkan balığı da geliyor, kırlangıç balığı da geliyor. Zaten şu anda avcılık iyi gibi gözüküyor. Tabi, hava koşullarına da bağlı. Havalar iyi giderse bu şekilde devam edecektir. Tabii devam ettikçe de fiyatlar aşağıya düşebilir." dedi.

Tezgâhlarda levrek ve çupranın tane fiyatı 20 lirayken, barbunun kilosu 25 liradan, istavritin kilosu ise 20 liradan alıcı buluyor.

Yorumlar (0)