Hatay’da topraksız tarımda ilk hasat: Çilek

Hatay’ın Antakya ilçesinde topraksız tarıma yönelen çiftçiler ilk ürünleri olan çilekte hasatlarını sürdürüyorlar.

TARIM 10.01.2020, 15:22
Hatay’da topraksız tarımda ilk hasat: Çilek

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi’nde, topraksız tarıma yönelen çiftçiler ürünlerinin ilk hasatlarını gerçekleştirdi. Hindistan cevizi kabuğu ile cocopeat olarak bilinen süngerlerin birlikte kullanımıyla oluşturdukları tarım zeminine 25 bin çilek fidesi ektiler.

"Çileklerimiz umduğumuzdan daha iyi konuma ulaştı"

Çiftçilerden Yusuf Sönmez, çiçeklenme ve meyve tutumunda beklediklerinden daha iyi verim aldıklarını söyledi ve şu sözleri kaydetti:

“Hasat zamanımıza geldik çok şükür. Şuanda düşündüğümüzden daha iyi konumdayız. Fideleri ektikten sonra aradan 2 aylık süre geçti. Bu süre zarfında çileklerimiz umduğumuzdan daha iyi konuma ulaştı. Çiçeklenmesi veya meyve tutumu olsun çok daha iyi konumdalar. Sadece tek problemimiz sürekli yağmur yağıyor, güneş çıkmadığı için yani hava muhalefeti nedeniyle çileklerin kızarmasında problem yaşıyoruz ama onu da aşıyoruz diyebilirim. Yani çileklerimiz kendiliğinden de olsa güzel bir şekilde kızarıyorlar.”

"Hatay'da neden olmasın" diyerek başladılar

Çevrelerindeki kişilerden aldıkları olumsuz yorumların kendilerini caydırmadığını aktaran Çiftçi Sönmez, “Hatay’da neden olmasın” desturuyla işe giriştiklerini belirtti. Sönmez, “Hiç pişman değiliz, yapacak arkadaşlara da bu işi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Başarılı olacaklarına da inanıyoruz çünkü biz bu işe girerken ‘burada olmaz, yapamazsınız, burada yetişmez’ diyenler oldu ama gördük ki şuanda doğru yolda olduğumuzun farkındayız. Bundan sonrası da daha iyi olur diye düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar (1)
Barış 4 yıl önce
Slm bereketli olsun ömer abiyle nasıl iletişilm kura bilirim