Hasadına başlandı: Kilosu 18 TL

Mersin'e bağlı Silifke ilçesindeki açık alanda hasadı gerçekleştirilen çilekler, kilogramı 18 ila 25 TL'den satışa sunuluyor.

TARIM 12.04.2022, 00:41 12.04.2022, 15:59
Hasadına başlandı: Kilosu 18 TL

Yaş sebze ve meyve üretimiyle öne çıkan Silifke'de, havaların ısınmasıyla birlikte olgunlaşan çileklerin hasadı tüm hızıyla devam ediyor.

Sabah erken erken saatlerde büyük bir özenle toplanan çilekler, sandıklara konumlandırıldıktan sonra kamyonetlerle Silifke'deki hale naklediliyor.

70 bin ton çilek...

Silifke Ziraat Odası'ndan Başkan Cafer Doygun, basın mensuplarına, ilçede 20 bin dönüm büyüklüğündeki alandan yaklaşık olarak 70 bin ton rekolteye ulaşılmasının beklendiğini dile getirdi.

"Fiyatlardan memnunuz"

Çiftçilerden Ali İhsan Şahin de 400 dönüm büyüklüğündeki alanda çilek yetiştiriciliği yaptıklarını kaydederek, "Bu sezon, her bir dönümden ortalama 4 ton çilek bekliyoruz. Hasadımız ilerleyen haftalarda da devam edecek. Ürünlerin fiyatı da bizi memnun ediyor. Ürünümüzün kilogramını Türkiye'de 18, ihracatta 25 TL'den satışa sunuyoruz. Bütün çiftçilerimizin sezonunun bereketli geçmesini temenni ediyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)