Hamside süre uzatıldı, fiyat patladı!

Hamsi avcılığı konusunda "kısmi durdurma" kararı 7 Şubat'a kadar uzatılınca Düzce'de hamsi fiyatları patladı.

TARIM 29.01.2021, 13:56 30.01.2021, 14:02
Hamside süre uzatıldı, fiyat patladı!

İstanbul Boğazı'nın tamamında, Karadeniz'de ise İstanbul Sarıyer'deki Kumköy Aslan Burnu'ndan Gürcistan karasularına kadar olan denizde ticari amaçlı hamsi avcılığı faaliyetinin durdurulmasına dair karar 7 Şubat 2021 Pazar günü saat 00.00'a kadar uzatıldı.

Hamsilerin beklenen boya ulaşmaması sebebiyle alınan kısmi durdurma kararı 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılınca Düzce'de de balık fiyatları arttı.

Batı Karadeniz'in büyük balıkçı limanlarından Düzce ili Akçakoca ilçesinde, karar sonrası tezgâhlarda kilosu 20 lira olan hamsi, 30 liraya kadar yükseldi.

Tek başına Marmara'dan gelen hamsi Türkiye'ye yetmiyor

Hamsi avlamak amacıyla denize açılmayı beklediklerini fakat kararın uzatıldığını söyleyen balıkçı Sadık Kara, bu yüzden Marmara hamsisi sattıklarına dikkat çekti.

Sadık Kara, "İki gün önce Marmara hamsisinin kilosunu 20 TL'ye satıyorduk ancak şu an 30 lira. Fiyatların yükselme sebeplerinden biri hamsi avcılığına getirilen yasağın süresinin uzatılması. Karadeniz'den hamsi çıkmıyor, bu yüzden Marmara'dan tezgâhlara gelen hamsi Türkiye'ye yetmiyor. Doğal olarak talebe cevap verilmekte zorlanınca hamsinin de fiyatları artıyor." dedi.

Fırtına nedeniyle diğer balık türlerinin de tutulamadığının altını çizen balıkçı Kara, "Mezgitin kilosunu 20-40 TL, istavritin kilosunu 30 TL'den satıyoruz. Vatandaş hamsi yemek istiyor, biz de hamsi satmak istiyoruz. Marmara'dan gelen hamsiler taze ve güzel fakat Karadeniz insanı da Karadeniz'den çıkan hamsi dışında başka hamsi yemiyor. İnşallah 7 Şubat 2021 tarihinden sonra avlama yasağı yeniden uzatılmaz, bizler de Karadeniz'den gelecek hamsiyi halkımıza sunarız." diye konuştu.

Yorumlar (0)