Hamsi Türk sularından kaçtı!

Şubat ayının sonlarına kadar Türk sularında avlanabilen hamsi denizlerin yeterince soğumaması nedeniyle Gürcistan'a firar etti. Hamsi'nin kaçmasından dolayı hamsi Gürcistan'dan ithal edilir hale geldi. Ucuz seyreden hamsi 10 TL'ye alıcı bulurken, yer yer 12,50 TL'ye de alıcı bulabiliyor.

TARIM 06.01.2020, 15:25 06.01.2020, 15:38
Hamsi Türk sularından kaçtı!

25 gün önce hamsinin Gürcistan'a kaçıp orada kuyulara konuşlandığını belirten balıkçılar, tezgâhta satılan Gürcistan hamsisinin kilo fiyatının ise 12,5 liradan alıcı bulduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda hamsi yatağı olan Sinop sularında artık hamsi bulunamıyor.

Hamsinin birkaç hafta önce Gürcistan’a kaçmasıyla Karadeniz’de hamsi yatağı olan Sinop, havaların mevsim normallerinde olmaması sebebiyle hamsiyi dışarıdan almak durumunda kaldı.

“Hamsiler Gürcistan’a kaçtı”

Hamsilerin Sinop sularına firar etmesine ilişkin açıklamada bulunan balıkçı İsmail Değer, ”Bu yıl havalar yeterince soğuyamadı. Havalar soğumayınca da hamsi daha soğuk sulara yol buldu kaçtı. Diğer yıllarda Ocak ayından Şubat ayının sonlarına kadar hamsi avlayabilirdik. Hamsiler Gürcistan’a gitti. Yaklaşık 20-25 gündür hamsiler Gürcistan’a kaçıyor.

“Hamsiler kuyularda kaldılar”

Sinop kayıklarımızın hepsi Gürcistan’da bulunuyor. Bu sene hamsi ortalamasından çok daha erken zamanda gitti. Palamudun olmamasıyla birlikte hamsinin erken çıkması, denizlerin de soğuk olmayışıyla birlikte hamsiler kuyularına girdi. Kuyulara girince de kuyularda kaldılar. Bundan sonra da hamsinin olacağını sanmıyorum. Olsa da belki 3 kasa 5 kasa olur. Birkaç ay önce hamsi yatağı olan Sinop’ta şuan da hamsi yok. Hamsi Gürcistan’a kaçtı" ifadelerini kullandı.

Balıkçı Değer, ilk geldiğinde 10 TL'ye kadar inip sezonun en ucuz fiyatlarını getirdiğini ancak tezgâhta satılan Gürcistan hamsisinin 12,5 TL’yi kadar da yer yer tırmandığını ifadelerine ekledi.

Yorumlar (0)