Hamsi, Trabzon’da 20 TL’den alıcı buluyor 

Karadeniz’in vazgeçilmez balığı olan hamsi, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Uzun sürenin ardından tezgahları dolduran hamsi, Trabzon’da 20 Türk lirasından satışa çıktı. 

TARIM 21.03.2021, 17:47 22.03.2021, 10:13
Hamsi, Trabzon’da 20 TL’den alıcı buluyor 

Karadeniz’de avlanma yasakları süresince yetersiz avlanma yapılan hamsi, tezgahlardaki yerini tekrar almaya başladı. Özellikle Ortahisar’ın Moloz mevkiisindeki tüm balıkçı tezgahlarında görülen hamsi, taze taze alıcı buluyor.

Balık fiyatları oldukça uygun

Balık pazarlarında hamsi de dahil olmak üzere tüm deniz ürünlerinin fiyatlarının uygun olduğu göze çarpıyor. Taze ve yerli hamsinin kilosu 20 TL ile 30 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Hamsinin yanı sıra mezgitin kilosu 20 TL, istavritin kilosu ise 20 TL ile 25 TL arasında alıcı buluyor.

Somonun fiyatının da bir hayli düştüğü görülüyor. 25 ile 30 TL arasında sofraya gelen somonu, 30 TL’lik fiyatı ile uskumru takip ediyor. Çipura 40 TL, levrek de 50 TL’lik fiyatları ile balık pazarının en pahalı ürünleri olarak karşımıza çıkıyor.



Yalnızca yakın çevrede oturanlara satış yapılabiliyor

Covid-19 salgını sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, balık satışlarını da sekteye uğratmış durumda. Kısıtlama yüzünden yalnızca çevre sakinlerinin balık pazarına geldiğini belirten esnaf, oldukça sakin günler geçirdiklerini dile getiriyor.

“Karadeniz halkına balık sunmak, hamsi özlemlerini gidermek istiyoruz.”

Balıkçı Turgay Memiş, Trabzon halkına şu şekilde sesleniyor: “Trabzon’da uzun bir aradan sonra ilk defa yerli hamsi satılıyor. Fiyatı 20 TL civarında olan hamsinin tadı oldukça güzel. İnşallah bundan sonra hamsi çıkar da Karadeniz halkı hamsi özlemini giderir. Kısıtlama sebebiyle çok insan yok ama biz işimizin başındayız. İnşallah önümüz açılır, Karadeniz halkına balık sunmak istiyoruz.”  

Yorumlar (0)