Hamsi, Gürcistan tatilinden döndü 

Olumsuz hava koşulları sebebiyle geçtiğimiz günlerde boşalan balık tezgahları, Karadeniz’in durulmasıyla birlikte doldu taştı. Hava koşullarının iyileşmesi, İç Anadolu tezgahlarını da doldurdu. Hamsi, Gürcistan’dan döndü, piyasa şenlendi. 

TARIM 23.01.2022, 15:57 24.01.2022, 09:07
Hamsi, Gürcistan tatilinden döndü 

Karadeniz’de geçtiğimiz hafta, fırtınalarla dolu bir haftaydı. Olumsuz hava şartları, yoğun kar yağışı, dalgalı deniz ve tipiyle birleşince Karadeniz’deki neredeyse hiçbir balıkçı, balığa çıkamadı. Bu durum başta Karadeniz olmak üzere ülke genelindeki tezgahları etkiledi. 

Deryanın en taze balıklarının satıldığı İç Anadolu balık tezgahları geçtiğimiz günlerde neredeyse tamamen boşalmışken Karadeniz’deki fırtınanın dinmesi, tezgahları doldurmaya yetti. 



Hamsi, uzun yolculuğundan döndü 

Karadeniz’deki olumsuz koşulları sebebiyle Gürcistan’a kaçan hamsi, Türkiye’ye döndü. Durulan denizdeki balık yoğunluğu arttı, bu da iç kesimlerdeki tezgahlara yansıdı. Mezgit ve barbun bollaşırken uskumru, istavrit ve lüfer de çıkmaya başladı. Sezonun bitmesine yaklaşık 3 ay kala vatandaşlar balığın kilosunu en ucuz 30 liraya satın almaya başladı. 

Yorumlar (1)
Tahsin Yücel 2 yıl önce
Şimdi içtiğimiz suda eşitli mineral maddeler bulunuyor. Tuzlu sudan elde ediecek saf suda minerel bulunuyor mu?