Hamsi fiyatları yarı yarıya düştü!

Batı Karadeniz’in önemli limanlarından olan Düzce Akçakoca’da hamsinin kilosu 20 liradan 10 liraya, Edirne’de ise 5 liraya düştü.

TARIM 14.01.2020, 15:17
Hamsi fiyatları yarı yarıya düştü!

Geçtiğimiz ay hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olması hamsi sürülerinin daha soğuk sular olan Gürcistan’a akın etmesine neden olmuştu. Bu ay, Türk kıyılarına yeniden dönen hamsiler balıkçının da tüketicinin de yüzünü güldürüyor. Hamside yaşanan bollukla beraber gelen fiyatlardaki düşüş vatandaşın tezgâhlara akın etmesi şeklinde yankı buldu.

“Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı”

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, hamsinin bugünlerde bol çıktığını ve avlanılan hamsinin en kaliteli hamsi olduğunu ifade etti. Karakaş, “Ciddi fırtınalardan sonra havaların açmasıyla beraber İstanbul Boğazı'ndan, İğne Ada bölgesine kadar hamsi var. O bölgede ciddi anlamda hamsi bol çıkıyor. Çok kaliteli bir hamsi, iri yapılı. Tam yağlandığı zaman denizin yeterince soğukluğa ulaşmasıyla birlikte tabiri caizse hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Bu durum hemen tezgâhlarda da etkisini gösterdi.” diye konuştu.

Edirne'de dün 10 lira olan hamsi bugün 5 liraya düştü

Edirne balık pazarında da hamsinin kilogram fiyatının 5 liraya düştüğü ve vatandaşların Karadeniz hamsisi yemek için pazara akın oluşturduğu gözlemlendi.

Yorumlar (0)