Hamsi bereketi tezgâha da fiyatlara da yansıdı!

Denizlerde yaşanan hamsi bolluğu, hem balıkçıları hem tüketicileri mutlu etti.

TARIM 21.12.2020, 16:04
Hamsi bereketi tezgâha da fiyatlara da yansıdı!

Tezgâhlarda geçen haftalarda 40 liraya kadar satışa çıkarılan hamsinin fiyatı, Marmara Denizi ve Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğu sebebiyle 13 liraya kadar geriledi.

Balık Satıcıları Odası'nın ikinci başkanlığını yapan Kenan Balcı, hamsinin fiyatında yaşanan gerilemeye dair yaptığı açıklamada, bu sene tüm denizlerde bereketli bir sezon yaşandığının altını çizdi.

Virabismillah diyerek denize açılan balıkçıların bolca hamsi avladığını ifade eden kenan Balcı, geçtiğimiz hafta hamsi kilo fiyatının 40 liraya kadar yükseldiğini ancak bolluk ile birlikte fiyatların 13 liraya kadar gerilediğine dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle hafta sonu yurt genelinde uygulanan kısıtlamalarda halkın gösterdiği ilginin, balık satışlarını %30 dolaylarında arttırdığını ifade etti.

Vatandaşlara bir öneride bulunan Kenan Balcı, balık tercihinde bir püf noktaya dikkat çekti. Tüketiciden ucuz balık tercih etmelerini isteyen Kenan Balcı, "ucuz balığın taze balık" anlamına geldiğini dile getirdi.

Kenan Balcı, "Hamsi fiyatlarındaki seyri dikkate alırsanız, bolca tutulduğu dönemler ucuzladığını, ucuzladıkça tüketimin de yoğun olduğunu görürsünüz. Balık fiyatının ucuz olması, çok avlandığı anlamına gelir. Ucuz olan balık da çabuk satılır. Hâliyle sirkülasyondan ötürü tezgâha sürekli olarak taze balık gelir. Yoğun olarak tutulan balıkların tüketiminin her zaman seri olduğu görülür." dedi. 

Yorumlar (0)