Görme engelli öğrencisini hayaline kavuşturmuştu! Ölüm havada buldu

Manisa’da yürekleri yakan bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Yamaç paraşütü yaptığı sırada geçirdiği kaza sonucunda hayata gözlerini yuman okul müdürü Cengiz Gültekin'in bugün cenaze namazı kılındı. 2020 senesinde görme engelli öğrencisinin yamaç paraşütü hayalini gerçekleştiren öğretmenin ölümü de yamaç paraşütünden oldu.

TARIM 10.08.2022, 16:12 10.08.2022, 17:55
Görme engelli öğrencisini hayaline kavuşturmuştu! Ölüm havada buldu

Ankara'da yamaç paraşütü yaptığı esnada büyük bir kaza geçirerek yaşamını yitiren Manisa ilçesi Ahmetli’de Çancılar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cengiz Gültekin (45) adına vazifesini gerçekleştirdiği ilçede bulunan Hıfzıbey Camiinde cenaze namazı kılındı.

Öğrenciler gözyaşlarını tutamadı

Cenazeye Ahmetli İlçe Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan öğrencileri ve sevenleri katılım sağladı. Kız öğrenciler tabutun gerisinde gözyaşı dökerken, erkek öğrenciler ise cenaze namazında saf tuttu.

Cenaze namazının sonrasında Cengiz Gültekin'in naaşı gömülmek üzere Kütahya'nın ilçesi Simav’a dualarla yollandı. Cengiz Gültekin'in evli ve 2 çocuk babası olduğu belirlendi.

Paraşütün kanadı açılmadı, yere çakıldı

Olay ile ilgili araştırma başlatılırken, yaşanan olayın cep telefonu kamerası ile çekilen anları ortaya çıktı. Çekilen fotoğraflarda Cengiz Gültekin'in, paraşüt ile atlayış yaptığı ancak kanadı açılmaması sebebiyle havada savrulmaya başladığı ve 20 metre havadan hızlı bir şekilde yamaca çakıldığı fark edildi. Bu esnada görüntüyü alan kişinin, paraşüt için “Aç şunu” şeklinde direktif verdiği duyuldu. Öğretmenin yere çakılmasının ardından çevredekilerin ilk müdahalesi de cep telefonu kamerası ile anbean görüntülendi. Görüntülerde öğretmene kalp masajı uygulandığı, bu esnada hemen yanında duran diğer yamaç paraşütü sporcularının ise büyük bir üzüntüye kapıldığı görüldü.

Yaşanan olayın pilotaj hatası sebebiyle yaşandığı, hava durumunun uygun olduğu ve o esnada havada başka bir yamaç paraşütü yapan birilerinin de olduğu ifade edildi.

Öğrencisinin hayalini gerçekleştirmişti

Diğer bir taraftan paraşüt kazası sırasında yaşamını yitiren öğretmen Cengiz Gültekin'den geriye daha önce paraşütle yaptığı atlayışların görüntüleri kaldı. Bunun yanı sıra Gültekin'in 2020 senesinde görme engelli öğrencisi Bayram Sönmez'in hayali olan paraşütle atlama isteğini gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Yorumlar (0)