“Geleceğe Nefes” projesinin ağaçları kurudu!

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, 11 Kasım 2019’da Türkiye genelinde yapılan “Geleceğe Nefes” projesiyle dikilen 11 milyon fidanın yüzde 90’ının kuruduğunu öne sürdü. "Geleceğe Nefes" projesiyle Guinness rekoru kırılmıştı.

TARIM 22.01.2020, 15:49
“Geleceğe Nefes” projesinin ağaçları kurudu!

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, Çanakkale Ayvacık’ta “Geleceğe Nefes” projesinde dikilen fidanların kuruduğunu ifade etti.

“Sırf Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için yapılan yanlış kampanya”

Fidan dikimini “popülist ve tahribatın üstünü örtme operasyonu” olarak tanımlayan Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, belli alanlarda oluşturdukları örneklemde ağaçların yüzde 90’ının kuruduğunu şu sözleriyle kaydetti:

“Bu çalışmaya yönelik, ormancılık bilim insanları ve bizler, koşulların uygun olmadığını bildirmiştik. Mevsim itibarıyla yeteri kadar yağışın olmadığı dönemde, sırf Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için böyle bir kampanyanın yürütülmesinin yanlış olduğunu söylemiştik. Ayrıca dikilen fidanların usulüne uygun ve ehil insanlar tarafından dikilmediği de ortadaydı. Keşke o dönemki iddialarımızda biz yanılmış olsaydık. Birkaç alanda yaptığımız araştırmada yüzde 90’ın üzerinde fidanın öldüğü görülmektedir.”

Yorumlar (0)