Erzincan’da yağışlar yüz güldürdü: Hububatta rekolte artışı bekleniyor

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 2022 tarım sezonunda hububat ekimi yapılan alanlarında kontrollerine devem ediyor. Yetkililer, böyle giderse sezon sonunda hububatta rekolte artışı beklediklerini söyledi.

TARIM 09.06.2022, 10:38 09.06.2022, 12:27
Erzincan’da yağışlar yüz güldürdü: Hububatta rekolte artışı bekleniyor

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu sezon Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan finansal kaynakla çiftçilere yüzde 75 hibeli arpa ve buğday tohumluğu dağıttı. Ekim yapılan alanları kontrol eden yetkililer, sezon sonuna kadar üretim ile verimde artış yaşanacağını açıkladı.

Çiftçilerin yüzü gülecek

Hububat ekimi yapılan sahalarda inceleme yapan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, iklim koşullarının olumlu yönde devam etmesi halinde hasat sezonu sonunda bölgedeki çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi.

Tonlarca buğday ve arpa tohumluğu dağıtıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin, merkeze bağlı olan Değirmenköy'de Cem Kandemir'e ait olan hububat ekim alanında incelemelerde bulundu. İl Müdürü Şahin inceleme sırasında açıklamalarda da bulundu. Şahin, "Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen projelerin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından kabul edilip finanse edilmesiyle bu sene Erzincan genelinde toplam 380 ton yazlık buğday ile 200 ton güzlük buğday, 92 ton da arpa tohumluğunu tam 2 bin 373 çiftçimize ulaştırdık" dedi.

"Sezon sonunda güzel gelişmeler bekliyoruz"

Ekim alanlarını kontrolü sırasında konuyla ilgili açıklamalarına devam eden İl Müdürü Şahin, "Dağıtımız tohumların hepsi toprakla kavuştu ve ek olarak 27 bin dekar alana da hububat ekimi yapılmasına olanak sağladık. Bu sene ilkbahar mevsiminin yağışlı ve serin geçmesiyle çok bereketli de bir sezon geçirmekteyiz. Burada kontrolünü gerçekleştirdiğimiz alanlarda bitkilerin vejetatif gelişimi ile başak tutumu oldukça güzel. Dolayısı ile sezon sonunda da verim açısından çok güzel gelişmeler olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu yıl daha fazla verim bekliyoruz"

Geçtiğimiz sene Erzincan genelinde hububat ekimi yapılan 358 bin dekar alandan 82 bin ton kadar üretim gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şahin, "Bu sene sonunda bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Geçen yıl 247 kg/da olarak elde ettiğimiz verimin bu sene daha yukarı seviyelere çıkmasını bekliyoruz. Ben bu anlamda hem bakanlığımıza hem de çiftçi vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tohum desteğinden çiftçilerde memnun

Değirmenköy çiftçilerinden olan Cem Kandemir de kendilerine hibeli tohum desteğini sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür ettiğini ifade ederek, "Aldığımız bu sertifikalı tohumluklardan bizler çok memnunuz. Buğdayın gelişimi ile verimi son derece başarılı. Çiftçiler olarak bizler, bu sene verim artışı olmasını bekliyoruz. Çiftçi vatandaşlara tohum desteği imkânı veren bu projenin de artarak devam etmesini istiyoruz. Devletimizin desteğiyle daha çok üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)