Erik hasadı, Mersin’de başladı!

Mersin’de bulunan Ayaş Mahallesi’nde örtülü bir serada yetişen eriklerin, hasadına başlandı. Erken çıkan erik hakkında Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, kaliteli bir erik yetiştiğini belirtti.

TARIM 24.02.2021, 11:16 24.02.2021, 18:14
Erik hasadı, Mersin’de başladı!

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı ve 17 kilometre uzaklıkta bulunan Ayaş Mahallesi’nde erik hasadına başlandı. Erken çıkan erik, üstü örtülü bir serada yetişti. Eriğin kaliteli bir şekilde yetiştiğini belirten Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, güzel bir sezon geçirmek istediklerini ve bu yüzden başlangıcı yapan erik üreticisi Murat Topkara’yı da tebrik etti.

Erik üretimi için çiftçilere çağrı yapıldı

Murat Topkara’dan sembolik olarak 200 gramlık kasesini 200 liradan satın aldıklarını belirten Şahin, eriğin daha yüksek fiyata satılması temennisinde olduklarını belirtti. Çiftçilere erik üretmesi konusunda çağrı yapan Başkan Şahin, alternatif bir ürün olan eriğin bir yandan da katma değerinin yüksek olduğunu da söyledi.

Erik üretimi, limon yetişmesinden daha çok gelir getiriyor

Yeni sezonun ilk ürününü yetiştirdiği için ilk üretici olma konusunda mutlu olan Murat Topkara, oran olarak geçen yılın üzerinde bir hasadı beklediklerini belirtti. Geçen yıl da iyi gelir edildiğini söyleyen Topkara, Erkenci erik üretimi gelirinin limon yetiştiriciliğinden çok daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)