En acı hasat başladı

Ülkemizin en önemli biber üretim alanlarından Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesinde 'kırmızı biber' hasadı başladı.

TARIM 07.08.2021, 22:36 09.08.2021, 09:08
En acı hasat başladı

İlçede toplamda 20 bin dekar alanda üretilen biberler, toz biber, pul biber ve salça yapımında kullanılıyor. Gastronomi kenti Gaziantep’te yetiştirilen kırmızı biberler, iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da ihraç ediliyor. 

Eskişehir’de inşaat mühendisliği okuyan Berat Çiftçi, salgın sürecinde okulların kapanmasıyla zamanını babasına yardım ederek değerIendirdiğini dile getirdi.

"Bu yıl erken ektik"

60 dönümlük araziye dikim yaptıklarını kaydeden Çiftçi, “Biberi 20 Ocak'ta ektik. Bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla biraz erken ektik. Bu yıl yağmurlar ocak ayında kesince korktuk ve ekimi yaptık. An itibarıyla da topluyoruz. İşçi sıkıntısı sebebi ile biraz da erken topladık, aslında 15 Ağustos daha iyi bir tarih.” dedi.

'Maraş biberi' olarak geçiyor

‘Maraş biberi’ olarak geçse de büyük bir kısmının İslahiye’de üretildiğini ifade eden Çiftçi, “Toz biber ve pul biber yapılıyor. ‘Maraş biberi’ olarak biliniyor fakat ilçemizde üretiliyor. Biberin çeşitleri var ama Kahramanmaraş’ın adı daha çok geçiyor. İlçemiz, bölgesinde sanayi ve tarım olarak Kahramanmaraş’la yarışabilir seviyede” ifadelerini kullandı.

Elde ettikleri ürünü fabrikalara sattıklarını sözlerine ekleyen Çiftçi, fiyatların ise 3,5 ila 4 lira arasında geçtiğinin söylediğini fakat henüz o fiyatlara alanın olmadığını belirtti.















Yorumlar (0)